Allah Teala, Hz. Ademden itibaren Hz.Muhammed Mustafa S.a.v’e gelinceye kadar pek çok Peygamber göndermiştir. Bu Peygamberler insanları Allaha ortak koşmayıp kulluk ve ibadete çağırmışlardır. İbadet, Allah`a boyun eğmek, verdiyi bunca nimetlere karşılık Ona şükretmektir, Kulluk ve ibadet etmektir Peygamberimizin, geceleri yoruluncaya kadar namaz kıldığını gören Hz. Aişe`nin Ey Allah`ın Resulü! Geçmiş ve gelecek hatalarınız bağışlanmış olduğu halde, kendinizi bu kadar niçin yoruyorsunuz? demesi üzerine Peygamberimizin Ya Aişe Allah`a şükredici bir kul olmayayım mı? diye cevap vermesi, ibadet etmenin nedenini en güzel şekilde açıklamaktadır.
 

Rabbimiz bize insanları ve cinleri yaratmadaki en büyük hedefini açıklamıştır. O da yalnızca O’na ibadet etmeleri ve hiçbir şeyi O’na ortak koşmamalarıdır. Yani bizler bu dünyaya sadece oyun ve eğlence olsun diye gönderilmedik, kulluk görevini yerine getirmek için gönderildik. Şeytan her an pusuda insana en zayıf olduğu yanından habire hücüm ediyor yani insanın altından üstünden sağından solundan boş bulduğu her yerinden Allaha kulluk ve ibadet etmememiz için habire saldırmaktadır. Oysa cenabı Allah buyurmaktadır “ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım” buyurarak yaratılış gayemizin kulluk olduğunu bu ayetten anlamaktayız. Müslümanın derdi Allah`a kulluk olmalıdır. Buda ilahi bir emirdir. Allah’tan başkasına yönelmek ve kullukta bulunmak şirktir bir ayette Rabbinin rızasını kazanmak isteyen kimse, iyi iş yapsın ve ibadet ederken hiçbir şeyi Rabbine ortak koşmasın. Bu nedenle kullukla bizi onurlandıran, sayısız nimetlerle nimetlendiren, tek yaratıcı olan Allah’a kulluk etmeye ve yönelmeye aşırı derecede hırs ve özen göstermeliyiz. Neden işlerimize önem verdiyimiz kadar kulluk ve ibadete önem vermeyelimki. İşimizide yapalım ama İslamın emrettiyi şeyleride yapalımki, ki bunlar emirdir yani ilahi bir emirdir. Kulluk ve ibadet dünyalık olan işlerimizden daha çok önemlidir. İşlerimizde böyle bir gevşeme olduğu zaman hemen bizde sıkıntı oluşturuyor. Moralimiz bile bozuluyor. Niye bozuluyor çünkü iş olmuyor iş olmayınca da ister istemez insanda biraz moral bozuluyor yani işlerimizi dert edindiyimiz içindir bunlar. Ama gelelim kulluk ve ibadete acaba kulluk ve ibadetimizide bizler kendimize dert ediniyormuyuz. Mala mülke verdiyimiz kıymeti değeri kişisel vazifelerimiz olan kulluk ve ibadetede veriyormuyuz. Yada kulluğumuzu ve ibadetimizi sorgulayıp kendimize dert ediniyor muyuz. Dünyalık işlerimize verdiyimiz önemi kulluk ve ibadete versek bizler için çok daha hayırlı olacaktır. Yani zamanımızı boş olan şeylerle oyalamıyalım. En büyük nimet, zamandır. İki sefer ölüm yok! Telafisi de yok yani İnsan daima kendisini tahlil etmelidir. Asıl mesleyinin kulluk ve ibadet olduğunu bilmesidir. Yani Müslümanın mesleyi kulluk ve ibadettir. Müslümanın özelliyi Allah’a kul olmaktır, yani nerede olursak olalım hangi durumda olursak olalım hangi makamda olursak olalım bizlerin değişmeyen mesleyi kulluk ve ibadet olmalıdır. çünkü vazifemizdir ve bu vazife ölünceye kadarda devam eder. Allahu teala bizleri kendisine kulluk ve ibadet edenlerden eylesin. Amin

 

Özgür Orhan

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.