Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve Kampüsü'nde devam eden spor kompleksi, alle yolu, amfi tiyatro, kütüphane ve yemekhane projesinde sona gelindi.

Yapımında sona gelinen ve bu yıl bitirilmesi planlanan 5 büyük proje hakkında açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitelerinin en cazip üniversiteler arasına gireceğini söyledi.

Sona gelinen yapıları yerinde inceleyen Rektör Battal, söz konusu çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Dalga konseptiyle inşa edilen projelerle ilgili Battal, "Spor kompleksi 3 bin 500 kişilik tribünüyle basketbol uluslararası müsabakaların da yapılabileceği; ferdi, bireysel spor faaliyetlerinin sürdürülebileceği yarı olimpik yüzme havuzu ve hamamlarıyla beraber Van'ımıza yakışır bir kompleks olarak bu sene sonuna kadar bitmiş olacak. Projemizin süreç olarak da bitmesi gerekiyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitemize yakışır bir proje olarak bitmiş olacak. Yıllarca üniversitemizin yaya yoluna, insanların yürüyebileceği bir kafeteryaların varlığıyla beraber zaman geçirebilecekleri bir alana ihtiyaç vardı. İnşallah bu yaya yolumuzun bitmesiyle beraber bu ihtiyacımız ve öğrencilerimiz açısından da bu cazip noktaların oluşturulmuş olması bakımından da oldukça güzel bir proje bitmiş olacak." dedi.

"Yaklaşık 20-30 bin kişiye rahatlıkla yemek verebilecek bir altyapımız var"

Kütüphane ve yemekhanenin temel özellikleri ve kapasitesi hakkında Battal, şunları söyledi: "Yakın bir noktada kütüphane binamız var. Orada da aynı şekilde Türkiye'de elektronik kullanım alanları açısından çok güzide kütüphanelerden bir tanesi olacak. En modern altyapısıyla elektronik kullanım alanları açısından 7 gün 24 saat kullanımıyla en güzel bir projeyi oluşturduğumuza inanıyoruz. Türkiye'de en iyi kütüphanelerden biri olarak görebiliriz. Hemen karşısında da yemekhanemiz var. Oranın da aynı şekilde çok güzel bir ortama sahip olduğunu gördük. Eylül ayı itibariyle öğrencilerimiz geldiğinde yemekhanemizi hizmete açmayı planlıyoruz. Yemekhanemiz yaklaşık 6 bin kişinin yemek yiyebileceği bir kapasiteye sahip. Dolayısıyla hem yemek pişirme altyapısı olarak depoları da hesaba alırsak yaklaşık 20-30 bin kişiye rahatlıkla yemek verebilecek bir altyapımız var."

Battal, yakın zamanda Çaldıran Meslek Yüksek Okulunu (MYO) açtıklarını bildirerek, "Bu projelerimiz bu yıl bitecek inşallah. Bunlarla yetinmiyoruz. Biz morfoloji binamızın temelini, Veteriner Fakültemiz için hayvan hastanemizin temelini ve Erciş İşletme Fakültemizin ek binasını yapacağız. Bunların yanı sıra Muradiye MYO'yu Muradiye'ye taşıma çalışmalarımız devam ediyor. Yine aynı şekilde Çaldıran MYO'muz da açıldı. Onu da taşımak için kaymakam ve belediye başkanlarımızla görüşeceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Van'ımız, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Projelerin bitimiyle beraber Van YYÜ'nün öğrenciler açısından tercih edilen bir kampüse sahip olacağını sözlerine ekleyen Battal, "Şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu projelerimiz bittiği zaman kesinlikle Van YYÜ Türkiye'de öğrenciler açısından en cazip üniversitelerden biri olacaktır. Kampüsümüz fiziki mekân itibariyle bu güzel projelerle süslenmiş olacak. Bir de kampüsümüz denizin kıyısında olması hasebiyle Türkiye'de birkaç üniversiteden biri durumundadır. Bu fiziki mekânlarımızla birlikte denizimizin varlığıyla Van YYÜ'yü Türkiye'nin en cazip üniversitesi haline getirmiş olacağız." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez - İLKHA)