Gaziantep'te bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali" için Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 183 gurme ve şef, Nurdağı ve İslahiye ilçesindeki biber tarlalarını gezerek çiftçilerden biber ile ilgili bilgi aldılar.

Gastronomi şehri Gaziantep'in yöresel yemeklerine ayrı bir tat veren pul biberin anası olan ve halk arasında da "al biber" olarak bilinen yesemek türü biber fidelerinin hasadı yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çiftçileri desteklemek amacıyla dağıtılan yesemek türü "al biber" fidelerinden toplanan biberler, işlendikten sonra pul biber olarak Türkiye'nin ihraç kalemleri arasında yerini aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 10'uncusu düzenlendiği "Uluslararası Antep fıstığı Festivali" etkinlikleri kapsamında Nurdağı ilçesi Çakmak Köyü'ndeki "Tarla Günü'ne festivale davetli 183 gurme ve şef katıldı.

Düzenlenen gezi ile ilgili bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Gaziantep'in Türkiye'de biber üretiminde payını yükseltmek, kaliteli ve sağlıklı üretim elde etmek, çiftçiye destek olmak için başlatılan projede, başarı oranın oldukça yükseldiğini ifade etti.

Bu başarının ileriki yıllarda artarak devam edeceğini belirten Yılmaz, Gaziantep'in Türkiye'de kırmızı biber üretiminin önemli merkezlerinden bir tanesi olduğunu, bunun yanına pul ve yesemek türünü de ekleme istediklerini söyledi.

Öte yandan gurmeler ve şefler İslahiye ilçesinde faaliyet gösteren bir biber tesisini de gezdiler. (İLKHA)