GAZİANTEP-20 Nisan 2011 Çarşamba günü yayınlanan bazı yerel gazetelerin haber başlıkları şöyle:

 

Gaziantep Hakimiyet Sürmanşet; `Muhteşem Kutlama`
Şehrimizde Peygamber sevdalıları Platformunun düzenlediği Kutlu doğum haftası etkinliğinin yankıları sürüyor. Halk tarafından büyük ilgiyle izlenen etkinliklerde salona sığmayan vatandaşlar dışarıda programı takip etti.

Hakimiyet Manşet; `Tünel Kazıyor`
Ak Parti Milletvekili adayı Şamil Tayyar, CHP`yi ve genel başkan kemal Kılıçdaroğlu`nun `Ak Parti programında insan yok` sözleri nedeniyle yerden yere vurdu.

Pusula Gazetesi; `Tramvay Yine Mahkemelik`
Yapım sürecinde CHP ile Asım Güzelbey arasında hakaretleşmeye varan tramvay konusu tarafları yine karşı karşıya getirdi. CHP`li Yaşar Ağyüz ve Hasan Öztürkmen, İhalesi yapılan 2. etap hafif raylı sistemi mahkemeye taşıyor.

`Bu Acının Tarifi Yok`
İzmir`in Karabağlar ilçesinden ki kapı imalathanesinde yaşanan patlamada hayatını kaybeden işçilerden Yener Erbaş ve Mustafa Demiralay defnedildi. Cenazelerde Erbaş`ın Çocuklarının ağlayışları yürekleri burkarken, aynı gün hem eşi Erbaş`ı hem de kardeşi Mustafa Demiralay`ı kaybeden Sevim Erbaş Ayakta durmakta zorlandı.

Ayıntab `Son Günü Beklemeyin`
Gaziantep vergi dairesi başkanı Erol Çember, 6111 sayılı yasadan yararlanmak isteyen mükelleflere çağrıda bulunarak, `Türkiye Cumhuriyetinin en kapsamlı yasal düzenlemesinden yararlanmak için son gün olan 2 Mayıs tarihini beklemeyin" dedi.

Ayıntab Mahşet `YSK Çark Etti; Huzura Vurulan Darbeden Çabuk Dönüldü`

 

Yüksek seçim kurulu seçimlere 2 ay kala almış olduğu kararla (Bağımsız adayların Veto edildi) ülkenin birçok yerinde protesto gösterilerine neden oldu?

YSK şimdi veto yiyen bağımsız adaylardan belge bekliyor.

Ayıntab yan Sütun; `Gazikent`de Verimlilik Taftası`
Gazikent Üniversitesi ve Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) işbirliğiyle düzenlenen, MPM`nin 46. kuruluş yıldönümü ve 18-29 Nisan 2011 tarihleri arasını kapsayan "Verimlilik Haftası"nın resmi açılış töreni Gazikent Üniversitesi Hasan Kalyoncu Kampusu Hukuk Fakültesi Amfisi`nde yapıldı.

Güneş `Valileri de Halk Seçmeli`
Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) Başkanı Osman Demirci, 12 Haziran`da bir seçime gideceğimizi, ancak halkın adaylarına değil, Genel Başkanların adaylarına oy vereceğimizi belirterek, "Bu halkla dalga geçmektir, halkı alaya almaktır. Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Yasası değişmediği müddetçe bizde demokrasi işliyor diyemeyiz. Bana göre, vekillerin yanı sıra Valileri bile halk seçmelidir. Ancak o zaman demokrasiden bahsedebiliriz" dedi.

 

Denge `Doktorlar İş Bırakma Eylemi Yaptı`
Türk Tabipler Birliği`ne bağlı doktorların ülke genelinde başlattığı 2 günlük greve Gaziantep-Kilis Tabip odasına üye hekimlerde katıldı.

 

Artıhaber `Performansa Dayalı Sağlık Sistemi Halka Zarar Veriyor`
Dün mevcut hükümetin getirdiği performans primini protesto eden hekimler gazetemize verdikleri özel demeçlerde; performans priminin halkın sağlığına ve doktorlara zarar verdiğini söylediler.

Şefik Mert-İLKHA