HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ve beraberindeki heyet, araç mezarlığına dönüşen Yediemin garajlarını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Yediemin garajlarında çürümeye terk edilen binlerce motosiklet ve aracın, 10-15 yıl sonra çürüyüp kullanılmaz hale geldikten sonra hurdacılara satıldığını bildiren Yalçın, bu servetin heba olmaması için yetkilileri göreve çağırdı.
Devlet tarafından el konulan bu araçların belli bir süreden sonra ihaleye çıkarılması ve bununla ilgilenecek bir komisyonun kurulması gerektiğini belirten Yalçın, "Memleketimizin büyük bir sorunu haline gelen Yediemin garajlarındaki araçların ve motosikletlerin çürümeye terk edilmesiyle alakalı incelemelerde bulunduk. Yediemin garajındaki görevli ile yaptığımız görüşmede, konuyla alakalı detaylı bilgi aldık. Bu sorunu geçen yıl gündeme getirmiştik ancak sorunun halen çözülememiş olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bundan dolayı sorunun çözülmesi adına yeniden gündeme taşımak istedik." dedi.
Çevre illerde böyle bir sorunun yaşanmadığına değinen Yalçın, "Bu illerdeki Yediemin garajlarında araçlar 2-3 ayda bir ihale yoluyla satışa çıkarılıyor, hurdaya dönen araçlar makine kimyaya gönderiliyor. Burada ise maddi değeri çok daha yüksek meblağlara ulaşan araçlar maalesef çürümeye terk ediliyor. Ne ihale yoluyla satılıyor ne sahibi gelip alıyor ne de buna bir çözüm bulunuyor. Bu kadar sıkıntılarla boğuşan bir memlekette bu araçların burada çürümeye terk edilmesi milli servetin heba edilmesidir." ifadelerini kullandı.
"Motosikletler burada canlı bomba olarak duruyor"
Yediemin garajlarında duran motosikletlerden benzin alamadıklarını, bundan dolayı 60 derece sıcaklığın altında adeta canlı bomba gibi durduklarını söyleyen Yediemin garaj sorumlusu Ahmet Demir, şunları söyledi: "Bize sürekli hacizli motosikletler geliyor. Üzerinde 10-50 bin TL haciz olan motorların değeri 50-100 TL'dir. Daha sonra bunlar üzerimizde kalıyor. Ayrıca buraya gelen motosikletlerin içindeki benzini alamıyoruz. 60 derece sıcaklıkta patlama ihtimali var ve böyle bir durumda bütün garajı yakar. Motosikletten bir litre benzin aldığımızda da sahibi gelip bizden 5 litre benzin parası alıyor. Bundan dolayı elimizi vurmuyoruz. Şu an bu motosikletler burada canlı bomba olarak duruyor. Bu durumda mağduruz. Defalarca yetkililere söylememize rağmen bir netice alamadık. Halen de beklemedeyiz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz."
Duyarlılıklarından ve ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR Şanlıurfa il teşkilatına teşekkür ettiğini belirten Demir, yetkililerden daha fazla duyarlılık beklediklerinin altını çizdi.
"25 bin motosiklet, 10 bin civarında araç var"
Sivil Toplum İzleme Platformunu ziyaret eden heyet, burada konuyla ilgili olarak platform başkanı Faruk Akbaş'tan bilgi aldı.
Yediemin garajlarında 10-15 yıldır araçların yattığını söyleyen Akbaş, "Yıllardır hep gündeme getirdiğimiz bu kangrenleşmiş sorunu HÜDA PAR heyeti bizi ziyaret ederek tekrar gündeme taşıdı. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. 25 bin motosiklet, 10 bin civarında araçtan bahsediyoruz. Milletimizin katrilyonlarca servetinden bahsediyoruz. Mübalağa etmiyoruz. Yediemin garajında 10-15 yıldır çürümeye terk edilmiş araç var. Buraya bırakılan sıfır araçlar şimdi hurdaya dönmüş durumda. Bunların bir prosedürü yok mu? Bunlar ihale yoluyla satılamaz mıydı? Bu büyük bir vebaldir. Vazifesini yapamayan bürokrasi bunun hesabını veremeyecektir. Biz çok şey istemiyoruz. Yeni valimizin kuracağı bir komisyon ile burada satılması gereken araçların ihale yoluyla satılmasını, elde edilecek paranın hazineye irat olunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)