BATMAN - Batman`ın Hilal Mahallesinde yıllardır bürokratik engeller nedeni ile aldıkları arazilerin tapularını kendi üzerlerine alamayan mahalleliye aracı olan Resul Güngör isimli vatandaş, arazi sahipleri ile görüştükten sonra bürokratik engelleri kendi imkânları ile aşarak mahalleliye tapularını teslim etti.
Kimi hak sahipleri yirmi yıl kimi hak sahipleri de kırk yıllık sahibi oldukları arazilerin tapuları olmadığı için bugüne kadar arazileri için endişe içinde yaşadılar. Resul Güngör, mahallelinin vekâletini aldıktan sonra vatandaşların tapuları vermesiyle mahallelinin korkuları da hafifledi.
Olayla ilgili olarak açıklama yapan mahalle imamı, aralarında kimsenin bu işle ilgilenmediğini Resul Güngör`e güvendiklerini belirterek, kendi adlarına bu işi hal ettiği için kendisine mahalleli ve kendi adıma teşekkür etti. Mahalle imamı, "Biz biliyoruz yüzde yirmi hakkımız bu tapunun içinde olmuşsa o da elimizde büyük bir kozdur. Biz bir hakkın sahibiyiz, bir tapu sahibiyiz. Bu tapu üzerine benimde uğraşılarım oldu ama benim araştırmam etkisiz oldu. Çünkü tapular eski tapulardı. Bunun için bu arkadaşa teşekkür ediyorum. Şimdi yüzde seksen bu tapularla hakkımız oldu." şeklinde konuştu.
Bürokratik engelleri kendi imkânları ile mahallelinin iyiliği için aşan Resul Güngör, "Bu tapular yirmi yıl, otuz yıl, kırk yıldır arsaları alan kişilerin sorunuydu." dedi.
Güngör, kendi mahallelinin mağdur olmaması için elinden geldiğince sahip çıkacağını ifade ettikten sonra, "Bu üç yıldır bürokratik engelleri aşmak için çalıştık. Üçüncü yılın ikinci ayındayız bu konu üzerinde duruyoruz. Bu iki ayda Elhamdülillah şimdilik tapuların yüzde sekseni oldu ve yüzde yirmisi kaldı onlarda bir veya iki ay içinde olacak. Şimdi 38 tapu alınmış ve daha 42 tapu daha kalmış onlarda arazi sahibi ile hak sahipleri arasındadır." şeklinde konuştu.
Güngör, bürokratik süreci ise şöyle anlattı:"Arazi sahibinin yanına gittim. Bana hak sahiplerini yanında biraz paramız kalmış dediler. Ben de bu kalan parayı vatandaşlardan istedim. Arazi sahipleri kendi vekaletlerini bana verdiler. Ben de onların adına imzaladım. Noter huzurunda imzaladıktan sonra onlarda paralarını bana güvenerek verdiler. Bu arada iki üç parsel düzelttik, her parsel için iki üç bin lira masraf oldu. Diğerlerinin bin beş yüz lira en fazla bin 7 yüz lira gitmiş olsun." ifadelerini kullandı.
Masum Günaydın-İLKHA