Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesine muayene olmak için gelen birçok vatandaş, doktor sayısının yetersiz olması nedeniyle saatlerce sıra bekledi.

Nöroloji bölümünde sadece bir doktorun olmasına tepki gösteren hasta yakınları, yetkililerin duruma müdahale etmesini istediler.

Son günlerde aşırı sıcaklardan etkilenerek, yüksek tansiyonun etkisiyle yüz felci geçiren hastalarını getirdikleri nöroloji bölümünde sadece bir doktorun olmasına tepki gösteren Ali Orhan, yaşadıkları sorunun giderilmesi talebinde bulundu.

Orhan, "Benim hastam var burada. Hastamı getirmişim, maalesef hiçbir doktor yok. Türkiye'de hangi il 2 milyonun üzerindedir. Urfa'nın nüfusu 2 milyonun üzerindedir, hiçbir nöroloji doktoru yok. Bütün hastalar burada mağdur. Bir de 11 milletvekilimiz var. Biz nereye gideceğiz, nereye başvuracağız, derdimize kim çare olacak? O zaman milletvekillerimizin hepsi istifa etsin." dedi.

Babası hasta olan Yakup Orhan da "Babamı özel hastaneden birtakım sıkıntılardan dolayı devlet hastanesine getirmek zorunda kaldık. Devlet hastanesine geldikten sonra poliklinik bölümüne gittik ve hiçbir doktor bulamadık. Hiçbir doktor bulamadığımızdan dolayı mağdur olduk. Havalar çok sıcak, aslında herkes mağdur olmuştu. Herkes içeride bir tartışmanın içerisindeydi. Kimi sıra almıştı, sırasının vakti geçiyordu. Kimi, hastası elinde, o sıcakta orada durmuş. Yani Şanlıurfa'nın 11 milletvekili var ve burada bir doktor görev yapıyor. Öbür doktorlarımız nerede, niye bize bu mağduriyeti yaşatıyorlar? Doktor göndermiyorlar, bu mağduriyetimizi artık duysunlar. Koskocaman Şanlıurfa'da 500 yataklı devlet hastanesinin nöroloji bölümü bir doktora muhtaç bırakılmış." ifadelerini kullandı.

İbrahim adlı başka bir vatandaş ise saat 09.00'dan beri hastanede olduğunu ve 50 hastaya sadece bir doktorun baktığını ifade etti. (Osman Gülebak, Hüseyin Sayhar - İLKHA)