Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma töreni katılmak üzere Muş'a geldi.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muş Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, bakanlık bürokratları, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende bir konuşma yapan Muş Valisi Aziz Yıldırım, il genelinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarına değinerek, "Muş ilimizin ormanlık alanı 785 bin dekar olup yüz ölçümünün yaklaşık yüzde 10'udur. İlimiz ormanlarının yüzde 38'i normal, yüzde 67'si bozuk ormanlardan oluşmaktadır. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2003-2016 yılları arasında 124 bin 600 dekar arazide çalışma yapılarak 5 milyon 200 bin fidan toprak ile buluşturulmuştur. 2017 yılında 10 bin 200 dekar arazide çalışma yapılarak bir milyon 351 bin adet fidan daha toprak ile buluşturulacaktır. İlimizde 2003-2016 yılları arasında 630 okul bahçesi, 130 ibadethane çevresi, 190 köy mezarlığı, 26 sağlık ocağı ve hastane çevresi ağaçlandırılmıştır. 102 metre kare karayolu, kent içi köy yolu ağaçlandırılması yapılarak yaklaşık 38 bin 200 nitelikli fidan kullanılmıştır." dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Muş'a 17 müjde ile geldiklerini belirterek yapılan yatırımları anlattı.
Bakan Eroğlu, "Geçen yıl sonuna kadar, bu yıl hesaplar daha çıkmadı, 9 milyar lira yatırım yaptık. Geçen sene 23 müjde vermiştik. 22 Eylül'de 23 müjdenin 20 tanesi bitti, 3 tanesinin de inşaatı devam ediyor. Bugün gelirken de 17 müjdeyle geldik, hayırlara vesile olsun. İnşallah kısa zamanda bunların tamamını yerine getireceğiz. Sulama ve baraj göletlerini, dere ıslahlarını bitireceğiz. Muş içindeki derelerle ilgili benim idealimdi ve güzel bir mesire alanı oldu. Bütün içme suyu problemini çözeceğiz. 2071 yılına kadar Muş ve civarındaki köylerin su problemini çözeceğiz. Muş Ovası sulamasını tamamlayacağız. Bunun dışında 7 tane büyük sulama tesisi yapıp mevcut 43 derenin ıslahını gerçekleştireceğiz. Biz ormanları artık kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanmak istiyoruz. Bizim hedefimiz ormanları geliştirmek. Yüzde 10 az. Bize yer tahsis edilirse biz buralara gelir getirecek ceviz, dut, ve badem gibi fideler dikeceğiz. 3 yıla kadar bakımı tamamen devlete ait. Geliri 49 yıl vatandaşa ait olmak üzere kurayla dağıtacağız." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)