Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Sedat Özkul İLKHA'ya yaptığı açıklamada, Güney Çevreyolunda yapılması planlanan yeni 200 yataklı devlet hastanesinin yatak sayısını artırmak için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Bölge Devlet Hastanesinin ihtiyaca cevap veremediğinden 200 yataklı yeni bir devlet hastanesinin yapılmasının planlandığını ifade eden Özkul, yeni hastane için yer tahsisinin yapıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığının öngördüğü rakamın 200 yataklı olduğu, kendilerinin de yatak kapasitesinin oldukça düşük olduğunu aktardıklarını dile getiren Özkul, "Kamu sektöründeki yatak sayımız maalesef az. Hükümetin bu konuda ciddi bir duyarlılığı var. Ben de bakanlık temsilcileri ile görüştüm. Bu 200 yatak sayının arttırılmasını istiyoruz. Takdir onların yatak sayısı 400, 600, 800 de olabilir. Görüştüğümüz devlet büyükleri buna sıcak baktılar, ellerinden geleni yapacaklarını söylediler." dedi.

"Sağlık turizmini arttırmayı düşünüyoruz"

Bölge Devlet Hastanesinin sadece Batmanlılara değil, çevre il ve komşu ülkelerden gelen hastalara da hizmet verdiğini kaydeden Özkul, "Batman gibi hızlı büyüyen bir şehre bir tane büyük hastane yetmez. En azından burada bir 3'üncü basamak hastane, Eğitim Araştırma Hastanesi olabilse çok iyi olur. Batman hızlı büyüyen bir şehir, Tıp Fakültesi lazım. Siirt, Muş, Bitlis'e gelen birçok hastamız var bizim. Batman'a Kuzey Irak'tan hastalarımız gelmektedir. Bizim projemiz; fiziki olarak kendimizi güçlendirebilirsek, önümüzdeki süreçte kamu anlamında sağlık turizmini arttırmayı düşünüyoruz. O yüzden Bölge Devlet Hastanesi vatandaşın ihtiyacına cevap veremediği için yeni bir hastane yapacağız. Yaklaşık 200 yataklı olması planlanıyor fakat biz bu sayının arttırılması için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

"Günlük ortalama 5 bin 500 hasta giriş yapmaktadır"

Bölge Devlet Hastanesine gelen günlük ortalama hasta sayısının 5 Bin 500 kişi olduğunu vurgulayan Özkul, "Acil servis gerçekten çok yoğun. Hem dışarıdan gelen hastalar hem kendi hastalarımız var. Batman Bölge Hastanesi'nin tıbbi kadrosu çok iyi fakat bizim sevk sayımız çok düşük. Yaklaşık yıllık 200 bine yakın dışarıdan sevk alıyoruz ama bizim sevk ettiğimiz hasta sayısı çok düşük. Doktor sayımızda da bir sıkıntı yok. Belirli bazı branşlarda eksiklikler var. Enfeksiyon hastalıkları, radyoloji, yan dallarımız eksik, onları tamamlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Doktor var oda yok"

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde hasta yatak sayısındaki sıkıntıya da değinen Özkul, şunları söyledi: "Çocuk hastanesiyle ilgili projem var. Hızlı çözüm diye bir proje yaptım. Valimiz de projeye destek çıktı. Proje gerçekleştikten sonra ciddi bir faydasını göreceğiz. Orada doktorumuz var ama fiziki şartlar nedeniyle poliklinik açamıyoruz. Eskiden oda vardı doktor yoktu, şimdi doktor var oda yok. Böyle bir tezat yaşıyoruz. Oradaki bu yaraya bir neşter vurmayı planlıyoruz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)