Abdulcelil, UGK Başkanlığında yaptığı basın toplantısında, Libya halkının, özgürlük ve demokrasi için büyük mücadele verdiğini söyledi.

Muammer Kaddafi döneminde Libya`da insanların düşüncelerini dahi dile getiremediğini belirten Abdulcelil,``Birleşmiş Milletler (BM) ve NATO tüm Libya halkının yanında oldu. Tüm Libya halkı UGK hükümetiyle Kaddafi güçlerine karşı mücadele verdi`` diye konuştu.

Bingazi ve diğer şehirlerdeki Libyalıların kanının son damlasına kadar savaştığını vurgulayan Abdulcelil, şöyle devam etti:
``Libya kralı 4 parça halinde olan Libya`yı bir bütün haline getirmişti. Bir bütün haline gelen Libya, bir bütün olarak kalacaktır. Şu an kullandığımız bayrak Libya`nın tek bayrağıdır. İç savaş sonrası Kaddafi`nin değiştirdiği bayrağımızı ve milli marşımızı geri kazandık. Kaddafi, öldüğünde bu ülkeye birçok problem bıraktı. UGK ve Libya hükümeti olarak Kaddafi`nin bıraktığı enkazı tekrar inşa etmek için çaba gösteriyoruz. Bu savaşta birçok şehit ve yaralı verdik. Kaddafi güçleri Libya`yı iki parçaya bölmek için çok uğraştı, fakat başaramadı.``

Bingazi`de yaşananlara inanamadığını ancak çok da şaşırmadığını ifade eden Abdulcelil, ``Bu, Libya`yı bölmek isteyenlerin bir planı. İç savaş sonrası Bingazi halkına her haklarını verdik. Bir devlet olma yolunda adımlar attık. Bingazi`de kimi gruplar özerk bir yapı istiyor. Kimi Arap ülkelerinin bu oluşumun arkasında olduğunu biliyoruz. Bu ülkeler Libya`da karışıklıkların durmasını istemiyor`` ifadesini kullandı.

Abdulcelil Bingazililerin Libya halkından ayrılmak istemediğina dikkati çekerek, ``Libya bir bütündür ve bir bütün olmaya da devam edecektir. Libya`nın kaynakları tüm Libya halkına yetecektir. Libya`da çeşitli bölgeler isteyen gruplar hiçbir zaman bu isteklerini başaramayacaklar. Libya hükümeti ve Libya halkı bunu istemeyecektir. Libya tek parça olarak kalkınacaktır. Halk, sabırlı olmalıdır`` dedi.

UGK Başkanı Mustafa Abdulcelil, Bingazi`de yaşananların Libya`nın bütünlüğüne zarar verecek gelişmeler olduğunu kaydetti.