Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, şehrin iç sularında yaptığı çalışmalarla akarsulardaki balık popülasyonunu artırmaya yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

Balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, balık üretiminin ve iç su verimliliğinin artırılması amacıyla müdürlük personeli tarafından Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden getirilen sazan yavruları, il sınırları içindeki akarsulara bırakıldı.

Balıklandırma çalışmasında kullanılan sazan balığı hem kültür balıkçılığında hem de doğal suların aşılanmasında kullanılmakta. Akarsu ve göl verimliliğinin artırılması amacıyla 1970 yılından beri kentin iç suları düzenli periyotlarla balıklandırılıyor. İlerleyen zamanlarda bölgeye uygun diğer türlerin de kente aşılanması planlanıyor.

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Engin, "Doğal bir tür olan sazan balıkları, iç bölgelerimizde sıkça tüketilmesi ve adaptasyonda başarılı olması sebebiyle tercih edilmektedir. Proje dâhilinde yürütülen çalışmayla akarsularımızda balık popülasyonlarının desteklenmesi ve sportif amaçlı balık avcılığının geliştirilmesi suretiyle yöre halkına alternatif bir faaliyet sağlanması hedeflenmektedir. Balıklandırma yapılan sahanın çok iyi korunması gerekiyor. Bölgemizde 15 mayıs-15 ağustos tarihleri arası sazan balığının üreme dönemidir. Bu nedenle üreme dönemi içerisinde her türlü avcılık faaliyeti yasaktır." dedi.

Balıklandırılan sahanın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce periyodik olarak kontrol edildiğini ifade eden Engin, usulsüz avcılık yapanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacağını bildirdi. (İLKHA)