Hakkari Valiliğinin öncülüğünde "15 Temmuz Zaferi ve Şehitleri Anma" yürüyüşü düzenlendi.

15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı önlükleri giyen katılımcılar, sık sık tekbir getirdiler.

Yürüyüşün yapılacağı kent merkezindeki güzergâhta polis barikatları kurulup, yürüyüşe katılanlar üst aramasından geçirildikten sonra alana alındılar.

Valilik önüne kadar yürüyen kalabalık, burada okunan sala ve Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

Daha sonra platforma çıkıp katılımcılara hitap eden Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 15 Temmuz'da FETÖ'nün planının halkın iradesiyle püskürtülüp, engellendiğini söyledi.

Toprak, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere yargısından mülki idaresine, sağlığından cezaevlerine kadar devletin bütün kademelerine yaklaşık 50 yıldır süren ince hesaplarla sızan FETÖ'cü hainler, artık yeteri güce ulaştıklarını düşünüp bu hainlik planlarını uygulamaya koydular. Artık tamamen devletimizin bütün kademelerine sızıp bilhassa 'Silahlı kuvvetlerde yeteri güce ulaştık.' gibi bir düşünceye kapılarak, geçen sene bugün düğmeye bastılar. Fakat tahmin etmedikleri, akıllarının ucundan dahi geçirmedikleri büyük bir direnişle karşılaştılar. Ben öncelikle bu direnişte Hakkari'mizde rol oynayan kardeşlerime şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu uğurda şehit olan 250 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize şükran borçluyuz." dedi.

Konuşmanın ardından 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananlarla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Program, saat 00.30'da İl Müftülüğünün talimatıyla kent merkezindeki camilerde sala okunmasıyla son buldu.

Programa; Vali Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. (İLKHA)