Fatih Akıncıları Derneği, ABD destekli gerçekleşen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Küresel güçlerin desteği ile FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçtiği hatırlatılan açıklamada, bu süre içerisinde darbecilerin arkasında kimlerin durduğu, kimlerin planlayıp devreye soktuğu halk tarafından aşikâr olduğu belirtildi.

Amerika, NATO ve Avrupa Birliği ülkeleri suçüstü yakalandıkları ve darbecilerden yana tavırlarını gizleme ihtiyacı dahi hissetmediklerine işaret edilen açıklamada, İşin içinde Siyonist İsrail ve Suudi Hanedanı'nın olduğu da son zamanlardaki gelişmelerle anlaşıldı ifade edildi.

Tüm bu fotoğrafa bakıldığında Türkiye'nin tam bir kuşatma altında olduğunun görüleceğinin belirtilen açıklamada, "Söz konusu bu şer güçler, özellikle Sayın Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan üzerinden saldırılarını sürdürmekte ve hedef şaşırtması yapmaktadır. Geçen bu bir yıllık süre içerisinde AK Parti hükümeti ne yazık ki halkımızın beklentilerine cevap verememiş;  FETÖ ve küresel güçlerle mücadelede çoğu zaman Sayın Cumhurbaşkanı yalnız bırakılmış, pek çok yanlışlığın yapılmasına ve kafa karışıklığına da sebep olunmuştur." denildi.

Açıklamanın devamında, "Siyasi irade tarafından bir yıldır yapılmayan ama mutlaka yapılmasını lüzumlu gördüğümüz hususları kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz." denilerek şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin geleceğini belirleyecek siyasi iradeyi temsil eden Ak Parti Teşkilatları ve Devlet bürokrasisi içinde 'Ak sütün içerisindeki Ak kılı ayırt edebilecek' bir anlayış ve titizlikle ciddi bir temizlik yapılmalı, gaflet ve ihanet içerisindeki kadrolar derhal görevden alınmalıdır. Son konuşmalarından da anladığımız kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanı, özellikle AK Parti içindeki bu gaflet ve ihanet sarmalının kimlerden oluştuğunu çözmüş durumdadır. Gereği de derhal yerine getirilmelidir. Yargı ve emniyetteki kafa karışıklığı giderilmeli suçsuz insanların görevlerinden alınmalarının önüne geçilmelidir, FETÖ'den boşalan yerlere başka karanlık güçlerin yerleşmesine izin verilmemelidir."

"İslami camialara mensup 300'den fazla insan ise halen cezaevinde tutulmaktadır"

FETÖ kumpasları olarak değerlendirilen Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılama yapıldığına, bu davalardan hükümlü herkesin serbest bırakıldığına ve kendilerine astronomik tazminatlar ödendiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "28 Şubat sürecinde FETÖ kumpaslarıyla yapılan operasyonlar neticesinde  göz altına alınan, işkence gören ağır cezalara mahkum edilen İslami camialara mensup 300'den fazla insan ise halen cezaevinde tutulmaktadır. Bu operasyonlarda görev alan polislerin, hakim ve savcıların pek çoğu FETÖ örgütünden ya açığa alınmış, ya tutuklu ya da firardadır. Buna rağmen Hükümetin bu mağduriyeti ve mazlumiyeti giderecek hiçbir çalışması olmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu durumu telafi edecek,28 Şubat mağdurlarını özgürleştirecek adımları biran önce atması 15 Temmuz Direnişi'ni gerçekleştiren halkımızın en önemli beklentilerindendir." denildi.

ABD, NATO ve Avrupa Birliği'nin müttefik olarak değil; düşman olarak hareket ettiklerinin açıkça anlaşıldığı bir süreçte; başta Suriye olmak üzere dış politikada köklü ve anlaşılır  bir değişikliğe gidilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimini destekleyen ABD, NATO ve İsrail'in çıkarlarına olacak tüm politikalar ve girişimlerin derhal terk edilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'deki NATO üslerinin etkisiz hale getirilmesi, mümkünse kapatılması Türkiye topraklarında ülkeye yönelik düşmanca operasyonların yapılmasına izin verilmemesi gerektiği kaydedildi. (İLKHA)