Diyarbakır Valisi Hasan Sabri Güzeloğlu FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda katledilen polis memuru Halit Gülser ve darbe girişimini İstanbul'da protesto ettiği sırada darbeci askerler helikopterden açtığı ateş sonucu katledilen Askeri Çoban (56)'ın Ergani ve Dicle ilçelerinde bulunan kabirlerini ziyaret etti.

Ziyaretin ilk durağı olan Diyarbakır Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyündeki taziye evinde okunan Kur'an ve Fatihaların ardından kısa bir açıklama yapan Güzeloğlu, darbe girişimine karşı milletin kendisine doğrultulan silahlara karşı imanıyla durduğunu söyledi.

Güzeloğlu, "Milletiyle beraber olan, milletin evlatları imanıyla tanka, topa, tüfeğe karşı durdu ve alt etti. Ömer kardeşimize böyle kahraman bir evlat yetiştirdiği için milletçe şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim merhametiyle muamele eylesin, mekânını cennet eylesin. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun diyoruz. Ne mutlu böyle kahraman bir evladı yetiştirmiş. 15 Temmuz'un birinci yılında milletçe kararlılığımız, imanımız, duruşumuz nettir. Amacımız, devletiyle, milletiyle bölünmez bir bütün olarak geleceğe her geçen gün daha güçlenerek, kararlılıkla, milletçe birlik ve beraberlik içinde yol almak ve erişmektir. Bu büyük yürüyüşümüzde 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. O ihaneti, ihanetin mensuplarını hiçbir zaman unutmayacağız. Kahramanlarımızı da hiçbir zaman unutmuyoruz. Zaten bu ihanetin unsurları hukukun önünde en ağır şekilde hesaplarını veriyorlar, vermeye devam edecekler." dedi.

Açıklamanın ardından Gülser'in kabrine geçen Güzeloğlu, burada Fatiha'nın ardından mezarı başında dua eden yakınlarına başsağlığı diledi.

Sonrasında Ergani'ye geçen Güzeloğlu, buradaki ilçe protokol üyeleriyle beraber İstasyon mahallesinde bulunan Çoban'ın baba evini ziyaret etti. Ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Güzeloğlu, Ergani ilçesine bağlı Yayvantepe köyü aile mezarlığına geçerek Çoban'ın kabrini ziyaret etti.

Ergani ilçe Müftüsü Abdurrakip Arslan tarafından okunan Kur'an-ı kerimin ardından okunan Fatihalar ile ziyaret sona erdi.

Vali Güzeloğlu'na 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Cumali Atilla ve kentin diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Güzeloğlu, Ulu Cami'de 15 Temmuz şehitleri için okunacak mevlit programıma katılmak üzere Ergani'den ayrıldı. (Abdurrahman Tetik, Mehmet Çelik-İLKHA)