Batman'da yaşanan 3 ayrı trafik kazalarında bir kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre ilk kaza, geçtiğimiz gün saat 20.15 sıralarında Batman Hasankeyf karayolunda meydana geldi. Batman'dan Hasankeyf istikametine gitmekte olan İdris Güneş yönetimindeki 34 JTT 07 plakalı kamyonet (yarı ticari araç) seyir halindeyken kaza yaptı. Yol çalışmalarında kullanılan mucurlarda dengesini kaybeden sürücü aracıyla devrildi.

Devrilen kamyonetin içinde bulunan İdris Güneş, Fatma Güneş ile çocukları Ali Osman, Yunus Emre, Ecrin ve Eylül yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulanslarla kaldırıldıkları Batman Bölge Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların durumu iyi oldukları öğrenildi.

Yaşanan diğer bir kaza ise Siirt Çevreyolunda meydana geldi.

Dün akşam plakası öğrenilemeyen bir otomobil 4 ve 8 yaşlarındaki kardeşlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle 4 yaşındaki Yunus Emre Yılmaz kaza yerinde hayatını kaybetti, 8 yaşındaki kardeşi Efe Yılmaz yaralandı. Kazayı fark eden bir minibüs durmak isterken arkadan gelen buğday yüklü kamyonet çarptı. Yaşanan çarpışma sonucu ise Veysi Atamalar, İrfan Demirtaş ve isimleri öğrenilemeyen 5 kişi yaralandı.

Çağrılan ambulanslarla yaralılar Batman'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Yunus Emre Yılmaz yapılan otopsinin ardından ilesine teslim edildi.  

Diğer bir diğer kaza ise Batman'ın Sason ilçesine bağlı Derince (Kaxkik) köyü Çakmakçı (Hige) mezrasında meydana geldi. Plakası öğrenilemeyen motosikletle seyir halindeki Mahsum Bozkurt, direksiyon hâkimiyeti kaybetmesiyle metrelerce yükseklikteki uçuruma yuvarlandı. Motosiklet sürücüsü Masum Bozkur ve arkasında bulunan Abdurrahman Çetinbaş isimli çocuk ağır yaralandı. Yaralılar, köylülerin yardımıyla yola çıkarılırken olay yerine çağrılan ambulanslarla Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldılar.

Kazaya karışan tüm araçlarda maddi hasarlar meydana gelirken, kazalarla ile ilgili inceleme başlatıldı. (İLKHA)