MERSİN - Akdeniz Bölgesinde Peygamber Sevdası adına yaptıkları Salâvat kampanyası ve Kutlu Doğum Etkinlikleri gibi çalışmaları ile halkın teveccühünü kazanan Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu, yaklaşan Nisan ayı öncesi Kutlu Doğum Etkinliği için yapacakları çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.


Peygamber Sizin İçin En Güzel Örnektir
Akdeniz Bölgesi Peygamber Sevdalıları Platformu adına basın açıklamasını Platform Genel Koordinatörü Veysi Yumlu okudu. Yumlu; "Peygamber Efendimizin ahlakına muhalif oluşan veya oluşturulmaya çalışılan davranışlara `Peygamber sizin için en güzel örnektir` ilahi beyanı doğrultusunda, peygamber efendimizin yaşantısı örnek alınarak, güzel ahlakını yaygınlaştırmak amacıyla Akdeniz Bölgesinde faaliyet gösterdiklerini" söyleyerek şöyle devam etti:
 
"Akdeniz Bölgesinde bu şiar ile Peygamber Sevdalıları Platform`una gönül veren dernekler, Mustazaf-Der Adana, Osmaniye, Tarsus ve Mersin Şubeleri, Mersin Bilge Eğitim- Der, Adana Umut-Der, Şura-Der, Akit-Der, İhya-Der, Osiyad, Suffa Eğitim, Ceyhan İlim-Der, Çağrı-Der adlı yöremizin tanınmış STK`ların birleşeni olan Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle 30 Mart 2012 ile 29 Nisan 2012 tarihleri arasında 13 il ve ilçede `Gönüller Sultanı Hz. Muhammed adlı Mevlid programları düzenleyecektir."
 
75 Bin CD Dağıtılacak
Etkinliği halka duyurmak için yapacakları hakkında bilgi veren Yumlu; "Ayrıca Platform tarafından Peygamber Sevdalıları çocuk ilahi gurubunun `Kutlu Doğum` adıyla çıkardığı klipli CD`den, mevlit programları öncesinde 75.000 adet dağıtacaklarını, etkinliği halka duyurmak amacıyla kitlesel iletişim araçları olan TV, radyo ve internet kullanacaklarını bunun yanında afiş ve el ilanlarını da dağıtacaklarını" belirtti.
 
Tüm Halkımızı Bu Coşkuya Davet Ediyoruz
Hedefin Hz. Muhammed`in (sav) Ümmete ve Cihana her cihetten imam ve örnek olduğunu göstermek olduğunu açıklayan Yumlu şöyle devam etti;
 
"Hz. Peygamberin beşeri ahvalinin yanı sıra manevi hüviyetine ve Risalet şahsiyetine nazarları çevirmek için düzenlenecek olan mevlit programlarımızda ise, günün anlam ve önemine binaen Kürtçe ve Türkçe mevlid okunacak, konuşmalar yapılacak, şiirler okunacaktır. Programda Grup Umut, Grup Vuslat, Grup İhya adlı ilahi grupları Urfa Arbana ekibi, kız ve erkek çocuk ilahi grupları ilahiler okuyacak."
 
Yumlu açıklamasını "Peygamberimize olan sevgi ve muhabbetimizi tüm dünyaya ilan etmek için Akdeniz bölgesinin çeşitli il ve ilçelerinde yapacağımız 13 etkinlik ile kutlanacak olan peygamber efendimizin doğumuna, Hz. Muhammed`e (sav), muhabbet ve özlem besleyen tüm halkımızı davet ediyoruz" çağrısıyla tamamladı.
 
Osman Öksüz - İLKHA