Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği de internet sitesini yeniden düzenledi ve 2002 yılından önceki MGK bildirilerini yayından kaldırdı. Böylelikle 28 Şubat 1997`deki MGK toplantısı sonrası açıklanan ve irtica ile mücadele önlemlerine yer verilen ünlü bildiri de siteden çıkarıldı. Daha önce de, Genelkurmay Başkanlığı, 27 Nisan e-muhtırasını sitesinden çıkarmıştı.
 
MGK sitesindeki bildiriler bundan sonra, 29 Ocak 2002`den itibaren başlayacak. Bülent Ecevit başkanlığındaki koalisyon hükümetinin 2002 yılında katıldığı MGK`lardan sonra yayınlanan bildiriler sitede yer alacak. Daha eski tarihli bildiriler ise yayından kaldırıldı.
 
MGK 28 Şubat 1997`de Refahyol döneminde tarihinin en uzun toplantısını yapmıştı. Erbakan hükümetinin yıkılmasına neden olan 28 Şubat kararları ile zorunlu eğitimin 8 yıla çıkarılması da dahil bir dizi karar, bu MGK`dan sonra hayata geçmişti.
 
TARİHİ TOPLANTININ BİLDİRİSİ
Toplantı sonrasında yayımlanan bildiride ``Cumhuriyet ve rejim aleyhtarı yıkıcı ve bölücü grupların, laik ve anti-laik ayrımı ile demokratik ve sosyal hukuk devletini güçsüzleştirmeye yeltendikleri`` belirtilerek, ``Anayasa ve Cumhuriyet yasalarının uygulanmasından asla taviz verilmeyeceği`` vurgulanıyordu. Bildiride şöyle deniliyordu:
 
"Toplantıda, bilhassa Anayasa ile Atatürk milliyetçiliğine bağlı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak belirlenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ne karşı çağdışı bir kisve altında zemin oluşturmaya yönelik rejim aleyhtarı faaliyetler de gözden geçirilmiştir.
 
Gazeteport`ta yer alan habere göre, Türkiye`de laikliğin sadece rejimin değil, aynı zamanda demokrasinin ve toplumun huzurunun da teminatı ve bir yaşam tarzı olduğu; devletin yapısal özünü oluşturan sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleri anlayışından vazgeçilemeyeceği, yasalarla belirlenmiş kuralların gözardı edilerek yapılan çağdışı uygulamaların da, hukukun üstünlüğü ilkesiyle bağdaşmayacağı değerlendirilmiştir."

habervaktim