EKONOMİ SERVİSİ - Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) 2016 yılı su ürünleri üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, su ürünleri üretimi 2016 yılında bir önceki yıla göre %12,4 azalarak 588 bin 715 ton olarak gerçekleşti. Üretimin %44,8`ini deniz balıkları, %6,4`ünü diğer deniz ürünleri, %5,8`ini iç su ürünleri ve %43`ünü yetiştiricilik ürünleri oluşturdu. Su ürünleri avcılığı 2016 yılında %22,4 azalırken, yetiştiricilik %5,4 arttı. Avcılıkla yapılan üretim 335 bin 320 ton olurken, yetiştiricilik üretimi ise 253 bin 395 ton olarak gerçekleşti.

DENİZ AVCILIĞINDA ÜRKÜTEN DÜŞÜŞ: %24,2
Deniz ürünleri avcılığı bir önceki yıla göre %24,2, iç su ürünleri avcılığı %0,9 azaldı. Yetiştiricilik üretiminin %40,1`i iç sularda, %59,9`u denizlerde gerçekleşti. Deniz ürünleri avcılığı ile yapılan üretimde ilk sırayı %40,7`lik oran ile Doğu Karadeniz Bölgesi aldı. Bu bölgeyi %33,3 ile Batı Karadeniz, %11,5 ile Ege, %10,6 ile Marmara ve %3,9 ile Akdeniz Bölgesi izledi.