Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan akıllı şehir ve akıllı ulaşım alanında da birçok yeniliği bulunduran “Gaziantep Kart” sistemi aktifleşti. Yaklaşık 15 gündür ücretsiz olan toplu taşıma cumartesi sona erecek.

Mevcut kullanılan “Kart 27”nin toplu taşıma bilet sistemi süresinin dolması nedeniyle iptal edilen ve bundan dolayı gelişen teknolojiye uygun olarak düzenlenen “Gaziantep Kart” sistemiyle gerek yüksek güvenliği gerek kullanıcılara ve işletmecilere sağladığı ekstra özelliklerle, hizmet kalitesinin artmasına büyük katkı sağlayacağı hedefleniyor.

Yeni sistem 15 Haziran`da başladı. 16 Haziran Cuma gününe kadar belediye araçlarıyla ücretsiz ulaşım devam edecek. Dileyen vatandaşlar ‘Kart 27`leri ile sarı ve mavi halk otobüslerine binebilecek. 17 Haziran 2017 Cumartesi günü ise ücretsiz ve paralı ulaşım tamamen sona erecek, sadece kart ile binilebilecek.

Gaziantep kart yükleme noktalarında eski “Kart 27”nin aktifleşmesi için bir defa okutulması gerekiyor. “Kart27”nin 31 Ağustos'a kadar geçerlilik süresi var. Bu işlemin yapılmasının ardından eski kartlar yeni sistemde çalışabilecek, içlerinde yüklü bakiyeler aktif hale gelecek, yeni yükleme yapılabilecek ve tüm araçlara binilebilecek.

Ücretsiz ve indirimli aktarma sistemi 17 Haziran Cumartesi günü devreye girecek. Konuyla alakalı ise bilgilendirme, araçların içindeki cihazlardan da anons edilecek. “Kart 27” aktivasyonuyla ilgili her türlü sorunla ilgili ‘Gaziantep Kart İşlem Merkezi`ne müracaat edilebilecek.

“Kart 27” sahipleri kartlarını ücretsiz değiştirebilecek

“Gaziantep Kart” sistemiyle yeni gelecek özelliklerden vatandaşların faydalanabilmesi için mevcuttaki “Kart 27”lerin Gaziantep Kart ile değiştirilmesi gerekiyor. “Kart 27”lerin kullanımı 31 Ağustos 2017 tarihine kadar mümkün. Bu tarihe kadar eski kartlar çalışmaya devam edecek.

1 Temmuz 2017 günü itibariyle kartların değişim süreci başlayacak. 1 Temmuz 2017 -31 Ağustos 2017 tarihleri arasında “Kart 27” sahipleri kartlarını ücretsiz olarak “Gaziantep Kart” ile değiştirebilecekler.

Resimli “Kart 27” sahibi vatandaşlar, yani indirimli veya ücretsiz (serbest) kart sahipleri de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Ömeriye Camii karşısı, Gaziantep Üniversitesi önündeki “Gaziantep Kart” işlem merkezi noktalarından kartlarını yenilemeleri gerekiyor.

Resimli (kişiselleştirilmiş) “Kart 27” sahibi vatandaşların, yeni kartlarını almaya geldiklerinde sahip oldukları kart tipine göre istenilen belgeleri getirmeleri gerekiyor.

Ellerinde 3 binişlik kart kalan vatandaşların biletlerindeki bakiyelerle ilgili sürecinde 15 Temmuz itibariyle başlayacak. (İLKHA)