Türkiye`nin ve Akdeniz bölgesinin oldukça önemli bir yerine sahip olan Antalya, Akdeniz`in batısında yer almaktadır. 2 buçuk milyon nüfus yaz aylarında oldukça yükselmekte ve yerli, yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Denizi, tarihi yapıları, kültürel mirası, festivalleri ile eğlenme ve tatil merkezi olarak da kabul edilebilmektedir. Özellikle Kaş, Kemer, Manavgat ve Konyaaltı ilçeleri şehrin en önemli turistik yerleri arasında yer almaktadır. Şehirde bulunan tarihi yapılar ve mutlaka gezilmesi gereken yerler ise şu şekildedir;

·         Antalya Müzesi,

·         Kaleiçi,

·         Düden ve Manavgat Şelaleleri,

·         Perge Antik Kenti,

·         Kaleiçi Marina ve Antalya Marina,

·         Hadrian Kapısı,

·         Konyaaltı Plajı

·         Kanyon ve Antalya Akvaryumu,

·         Sandland,

·         Antalya Saat Kulesi,

·         Patara Antik Tiyatro,

·         Antalya Hayvanat Bahçesi

Bu yerler, yediden yetmişe herkesin eğlenebileceği, aynı zaman da kültürel açıdan zenginleştirici bölgelerdir. Bu bölgeler de hem tarihi yapıları görebilir, hem denize girebilir, hem de eğlenebilirsiniz. Akdeniz bölgesinin tadına varabilmek için oldukça ünlü olan bu yerleri mutlaka görmelisiniz. Eğlence merkezi olarak anılan Antalya`ya her yıl yüz binlerce öğrenci gelmektedir. Bölgede bulunan Akdeniz Üniversitesi Türkiye de bulunan önemli üniversiteler arasında yer almaktadır. Özellikle de Akdeniz bölgesinde bulunan en önemli üniversite de denilebilmektedir.

Antalya Yurtları Seçimi

Türkiye`nin en köklü üniversiteleri arasında yer alan Akdeniz Üniversitesi, 1982 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Sınavlarda ortaya çıkan başarılara göre Türkiye`nin en başarılı yedinci üniversitesidir. Yapılan araştırmaları ile Türkiye de bir çok ilke imza atmıştır. üniversitenin farklı farklı ilçelerde toplamda 20 adet fakültesi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yüksek okul, meslek okulu, enstitü ve konservatuvarları da mevcuttur. Antalya yurtları kız ve erkekler için farklı bölgelerde yapılmaktadır. Bu yurtlar genellikle özeldir. Devlet yurtlarına başvurular erkenden yapılmakta ve kazanılması halinde gidilmektedir. Özel yurtlar 2, 3 veya 4 kişiliktir. Kahvaltı ve akşam yemeği genel olarak her yurtta sunulan bir hizmettir. Bunun yanı sıra çamaşır odası, ütü, televizyon odası, sıcak su ve internet günümüz de bir çok yurtta bulunmaktadır. Daha pahalı olan yurtlar da ise özel servis imkanı mevcuttur. Bazı yurtlar öğrencileri için bina bahçesi, her odaya özel balkon, televizyon ve mini buzdolabı da koymaktadır. Bu özelliklere göre Antalya yurtları arasından kolaylıkla seçim yapabilirsiniz. 2009 yılından gümünüze öze öğenci yurtlarının tanıtımını yapan ozelyurtara.com da Antalya kız yurtlarına https://www.ozelyurtara.com/yurtlar/antalya/kiz-ozel-yurtlari linkinden ulaşabilirsiniz.