Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Binası Koordinatörü Başhekim Yardımcısı Muhammet Asena tarafından başlatılan "Sevimli Hastane" projesine Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinden destek geldi.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Alakuş'un desteği ve öğretim üyesi Doç. Dr. İrfan Yıldız koordinatörlüğünde, öğretim görevlisi Bahattin Eren ile bölümün birinci ve 2'nci sınıf öğrencilerinden oluşan 25 öğrencinin projeye destek verdikleri belirtildi.

Çocukların hastane fobisini yıkmada kararlı olduklarını belirten Asena, "Her şeyden önemlisi çocuklarımızın korkmadan burada tedavi görmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Tedavinin kendisi kadar çocuklarımızın sağlığı da önemli. Burada çocuklarımızın korkmadan, kendilerini hastanede değil de bir masalın içerisindeymiş gibi bir hizmet almalarını sağlıyoruz. Sevimli Hastane projemizde bizden desteklerini eksik etmeyen Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar öğrenci ve hocalarına çocuklarımız adına teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)