Okulların tatile girmesiyle birlikte Yaz Kur`an Kursları eğitime başladı. Eğitimin ilk gününde Kur`an öğrenmeye koşan öğrenciler cami ve Kur`an kurslarını doldurmaya başladı.

Bu yıl "Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" çağrısı ile yaz Kur`an kursları eğitimi 3 dönem halinde 12 Haziran ile 18 Ağustos tarihleri arasında tüm cami ve Kur`an kurslarında düzenlenecek.

İl genelinde Kur`an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin olmak üzere bin 400 kadrolunun görev alacağını belirten Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, velilerin çocuklarını Kur`an kursuna göndermesi konusunda çağrıda bulundu.

Yaz Kur`an kursları için tüm hazırlıklarını bitirdiklerini ifade eden Arvas, "2017 dönemi Yaz Kur'an Kurslarıyla alakalı müftülük olarak velileri teşvik etmek, yeterli derecede görevli temin etmek ve mekân olmak üzere çeşitli tedbirler aldık. Ailelerin çocuklarını camiye göndermeleri konusunda duyarlı olduğunu gördüm. Çocuklarında geçmiş yıllara nazaran bu konuda hevesli olduklarını, basit birkaç dini soruya cevap verdiklerini gördüm. Bu anlaşılıyor ki hem okullarda verilen Kur'an-ı Kerim ve siyer dersleri hem de geçmiş yıllardan itibaren bu yaz kurslarına verilen önemden dolayı her yıl bu devam ede geliyor. Bu da bizi sevindiriyor." dedi.

"Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım"

Bu yıl ki slogananın Ramazan ayı dolayısıyla "Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" şeklinde düzenlediklerini belirten Arvas, Yaz Kur`an kurslarına ilk günden 25 bine yakın kayıt yapıldığını söyledi.

Arvas, "Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene olduğu gibi bu yılda slogan geliştirmiştir. Bu seneki slogan ‘Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım` çağrısıdır. Kur'an Ramazan ayında nazil olmuştur. Dolayısıyla bunun da bereketini biz hissediyoruz. Bu, yaz Kur'an kursları için olduğu gibi 7 den 70'e bütün müminlere hitaptır. Burada Kur'an-ı Kerim ağırlıklı olmakla beraber dini bilgiler, siyer bilgileri ki bu da kendi arasında iman, ibadet, itikâf, ahlak ve hadis gibi Peygamber Efendimizin ‘Siret-i Nebi` konusu ağırlık kazanıyor.  Bu 3 dönem halinde olacak. Birinci dönem 12 Haziran ile 18 Ağustos tarihleri arasında olacak ve dönem sonunda yeniden kayıtlar alınacak ve eski kayıtlar tekrar yenilenecek. Kayıtlar şu an başlamış ve 25 bine yakın kaydımız var. Sayının daha da artacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"Çocuklarımızı Kur'an kursuna teşvik edelim"

Anne ve babaların çocuklarını Kur`an kursuna göndermesi hususunda çağrıda bulunan Arvas, "Bin 399 cami 919 Kur'an kursunda bu faaliyetimizi sürdürüyoruz. Burada görev alacak imam ve müezzin hocalarımız bin 406 kadrolu görev alacak. 977 Geçici Kur'an kursu bunları icra edeceklerdir. Biz yine bütün Kur'an kurslarında kayıtlı ve kayıtsız sayılarını biz tespit ediyoruz ama mutlaka kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Burada velilere sesleniyorum; çocuklarımızı Kur'an kursuna teşvik edelim, hatta çocuklarımızla beraber Kur'an kursuna kadar yolculuk yapalım. Kur'an kursuna giden çocuklarımızı zorlamayalım. O havayı teneffüs etmesi bile çok büyük bir kazançtır. Küçük yaşta Kur'an okumasını bilmeyen bir çocuk anne babasına nasıl dua edecek? Anne ve babalar çocuklarını camilere göndersinler." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)