2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesinin ardından başlayan yaz Kur'an kurslarına Diyarbakır'da da yoğun katılım oldu. 9 hafta sürecek kurs sürecinde Kur'an-ı Kerim dersinin yanı sıra İslami ilimler dersi de veriliyor.

Kayapınar ilçesinde bulunan Huzurevleri Kız Kur'an Kursu'nda çocuklara yönelik Kur'an-ı Kerim, tecvit, siyer, ibadet ve itikat dersleri veriliyor. Bu derslerin yanı sıra çocuklarla sosyal faaliyetler de yapılıyor.

Kursa katılım hakkında açıklamalarda bulunan Huzurevleri Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Ayşe Başer, çocukların Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeleri için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi.

Kursa katılımın yüksek olduğunu belirten Başer, çocuğun hayat temelinin Kur'an kursunda atılması durumunda hayatının da buna göre şekilleneceğini belirtti.

Çocukların Kur'an kurslarına sürekli gelmesini istediklerini dile getiren Başer, "Çocuklar hayatlarının temelini Kur'an kurslarında atıyorlar. Biz istiyoruz ki burada çocuklar Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrensinler. Biz burada öğrencilerin önce seviyelerini belirliyoruz. Öğrenci elifbada mı, Kur'an-ı Kerim'de mi onu tespit ediyoruz. Arkasından da ona göre öğrenci sınıflarını belirliyoruz. Burada tecvit, siyer, ibadet, itikat dersleri veriyoruz." dedi.

"Aileler çocuklarını yaz Kur'an kurslarına göndersinler"

Kursun ilk günü olmasına rağmen 120 öğrencinin derslere katıldığını dile getiren Başer, şunları söyledi: "Bu sayı artacak. Bununla beraber Kur'an kursuna 200'ün üzerinde öğrenci alınıyor. Hafızlık öğrencilerimiz de var. 4-6 yaş grubu öğrencilerimiz de var. Çocuklar kursa severek geliyorlar, eğlenerek okuyorlar, öğreniyorlar. Eğitim anlayışımız değişti, eskisi gibi değil. Bu yüzden çocuklar çok seviyor ve can atarak kursa geliyorlar. Aileler çocuklarını öncelikle temel atma konusunda yaz kurslarına göndersinler, arkasından bununla yetinmeyip uzun dönem Kur'an kursuna da gelmelerini istiyoruz. Çocukların hayatlarının temelini Kur'an kursunda atmalarını istiyoruz."

"Kur'an'la yetişen çocuğun ahlakı güzel olacak"

Çocuklara Kur'an'ın mealini de öğreteceklerini ifade eden Başer, "Temelden Kur'an ile yetişen çocuğun öncelikle ahlaki güzel olacak, sonra kendini bilecek, Rabbini bilecek. Kendini ve Rabbini bilen çocuk doğruyu, yanlışı ayırt etme konusunda diğer çocuklardan bir adım önde olacak. Kur'an'ın mealini öğrenen çocuk, aynı zamanda bunun üzerine hayatını kurar. Hayatının sonuna kadar iyiyi ve kötüyü ayırt etme noktasında güzelliğin ve sevginin temelleri burada atılıyor. Temel burada atılırsa hayat buna göre şekillenir." şeklinde konuştu.

Kur'an kursuna gelen öğrenciler ise Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenmenin çok güzel olduğunu söylediler.

2 yıldır yaz Kur'an kurslarına katılan Nurgül Yıldız (11), "Kur'an-ı Kerim'i çok seviyorum. Allah'ın bize emrettiği şeyleri Kur'an-ı Kerim'den öğreniyorum. Ben kendi isteğimle geldim. Arkadaşlarım kursa geliyordu, bana da anlattılar, ben de geldim. Gelmeyen arkadaşlarımın da gelmesini tavsiye ediyorum. Burası çok güzel, Allah'ın emrettiği şeyleri öğrenmek bir insan için faydalı olabilecek en güzel şeydir." ifadelerini kullandı.

"Kur`an-ı Kerim okumak çok güzel"

Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen Sümeyra Yıldız (7) da şunları söyledi: "Kur'an-ı Kerim kursuna gelmek güzel bir duygudur. Burada Kur'an-ı Kerim okuyorum, aynı zamanda ezber yapıyorum ve namaz kılıyorum. Kur'an-ı Kerim okumak çok güzel. Buraya tüm arkadaşlarımın gelmesini istiyorum, gelmezlerse bir şey öğrenemezler. Büyüyünce de doktor olacağım."

Her yıl yaz Kur'an kurslarına katıldığını söyleyen Kübra Çevik (9) ise Allah'ın rızasını kazanmak için kursa geldiğini dile getirdi. (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge - İLKHA)