Mardin merkez Artuklu ilçesinde feci bir trafik kazası yaşandı. Kontrolden çıkarak karşı şeride geçen beton mikserinin neden olduğu trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

Alınan bilgilere göre, Mardin-Kızıltepe karayolu 5`inci kilometresindeki Türkmenler Deresi'nde sürücüsü öğrenilemeyen 47 DS 229 plakalı beton mikseri henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjdeki betonları geçerek karşı şeritte geçti. 

Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği beton mikseri, Mardin istikametinden Sanayi Sitesi Mahallesi istikametine gitmek olan 47 M 0076 plakalı toplu taşıma aracı ve 06 DS 9401 plakalı otomobil ile çarpıştı.

Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.  Kızıltepe ve Artuklu Belediyesi itfaiye ekipleri, yaralıları sıkıştıkları yerden kurtararak olay yerinde bekleyen sağlık görevlilerine teslim etti.

Kaza sonrası olay yeri adeta savaş alanına dönerken, yaralılar Mardin Devlet Hastanesi ile özel bir hastaneye kaldırıldı.

Mardin Devlet Hastanesi`ne kaldırılan yaralılardan 3 yaşındaki Ömer Değer ile 30 yaşındaki annesi Dilek Değer hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan Şeyhmus Yılmaz (21), Betül Yılmaz (20), Burhan Şimdi (25), Süphan Çelik (26), Berfin Yılmaz (11), Fevziye Yılmaz (37) Filiz Yakak (35) Gülistan Bozdemir (19) ve Rıdvan Aşar Mardin Devlet Hastanesi`nde, Hüseyin Öter (25) Abdurrahim Oktan (17), Gülnaz Yakak (22) ve Hıdır Meral ise özel Mardin Park Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza sonrası trafik akışının durduğu yolda polis ve itfaiye ekipleri tarafından orta refüjdeki betonların sökülmesiyle trafik akışı karşı şeritten tek yönlü sağlandı.

Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı. (M. Salih Keskin – İLKHA)