İZMİR - İzmir valiliğinden yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü teknik ekiplerinin bölgede yaptıkları inceleme sonucunda, Konak İlçesi Kadifekale Bölgesi`nde görülen heyelan nedeniyle, Topaltı İlköğretim Okulu`nda 3 gün süreyle eğitim-öğretime ara verildiği bildirildi. Aynı bölgede bulunan bir caminin tedbir amaçlı olarak ikinci bir emre kadar kapatılması ve işaretlenen konut sahiplerinin de ikinci bir emre kadar evlerinde barınmamaları istendi.

 

Açıklamanın devamında ise şöyle denildi: "İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü`nün bölgede alınacak güvenlik tedbirlerine esas olmak üzere, alınan bu kararların yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanlığı`nca söz konusu alandaki sokakların yaya ve araç trafiğine kapatılması ve heyelanın topuk kısmandan malzeme alınmaması gerektiğine dikkat çekilmiştir.

 

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü`nce hazırlanan raporda, Kadifekale Rakım Erkutlu Caddesi`nin Kuzey-Kuzeybatısı`ndaki heyelan nedeniyle boşaltılan ve halen ıslah çalışmaları devam eden alanda, eski heyelan yönüyle uyumlu Kuzey-Kuzeybatı yönlü heyelanın faaliyette olduğu; heyelan alanında hali hazırda iskan bulunmadığı ve ıslah çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir."

İlyas Yıldız - İLKHA