HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin yaptığı açıklamayla, bir kadın öğretmenin hayatını kaybettiği ve 2'si asker 2'si sivil 4 kişinin de yaralandığı silahlı ve bombalı saldırıya tepki gösterdi.

Kozluk'ta yaşanan saldırıda hayatını kaybeden kadın öğretmene Allah`tan rahmet, yaralılara da şifalar dileyen Şahin, “Bugün öğle saatlerinde Kozluk ilçemizde Belediye Başkanı Veysi Işık`ın yeğeninin de içinde bulunduğu araca silahlı kişilerce saldırı düzenlendi. Saldırıda Belediye Başkanının yeğeni yara almadan kurtuldu ancak yolda geçen bayan bir öğretmenimiz maalesef bu olayda hayatını kaybetti. Bu olayda yaralananlar da oldu. Saldırganların aynı kişiler olduğu tahmin edilen bir araçla Kozluk ve Bekirhan yolu üzerinde bulunan askeri kontrol noktasında bir aracın patlatılması suretiyle bir saldırı daha gerçekleştirilmiştir. Bu olayda da asker ve sivil vatandaşlardan yaralananlar oldu. Saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen kardeşimize Allah`tan rahmet, ailesine başsağlığı, yaralananlara da Allah`tan şifa diliyorum.” dedi.

Bu tür olayların halkın huzurunu kaçırdığını belirten Şahin, “Bu olayları tasvip etmek, benimsemek mümkün değil. Bu olaylar hiçbir zaman bölge insanına fayda sağlamamış, sağlamayacaktır. Hiç kimse bölge insanının huzurunu, rahatını bozmaya hakkı yoktur. Bu olaylar hiçbir sonuç getirmeyecektir. Bu olayların tekrarlanmamasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)