Gaziantep'in Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sonunda karne alan 150 bin öğrenciye "Karne Hediyesi Spor Ayakkabınız Bizden" sloganıyla spor ayakkabı hediye edildi.

Barak Mahallesi'ndeki Barak Ortaokulunda eğitim döneminin son gününde düzenlenen karne dağıtım töreni ile Şahinbey Belediyesine karnesi ve nüfus cüzdanıyla gelen öğrencilere karne hediyesi olarak ayakkabı verilmeye başlandı. Hediye dağıtımının ilk gününde öğrenciler tarafından izdiham yaşandı.

Vali Ali Yerlikaya ile birlikte öğrencilere ayakkabı dağıtımı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada, öğrencilere her yıl değişik spor malzemeleri hediye ettiklerini, bu yıl da karne hediyesi olarak 150 bin öğrenciye spor ayakkabısı hediye ettiklerini belirtti.

Tahmazoğlu, "2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi sona erdi. Ben başta öğrencilerimiz olmak üzere okul idarecilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da gençlerimizin spor yapmaları için Şahinbey ilçesindeki ortaokul ve lise öğrencilerimizin tamamına spor ayakkabısı hediye ediyoruz. Yazın spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar. Mutlaka her gencimizin bir dalda spor yapmasını arzuluyoruz." dedi.

Öğrencilere Yeşilvadi Parkı'nda bulunan lunaparkta eğlenmeleri için bilet hediye edecekleri müjdesini de veren Tahmazoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Öğrencilerimize karne hediyesi olarak sadece spor ayakkabısı vermiyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı içerisindeki lunaparktan da faydalanmaları için kendilerine hediye çeki veriyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz bu yaz tatili spor yaparak, kitap okuyarak ve eğlenerek çok iyi bir şekilde değerlendirip önümüzdeki 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına da çok iyi bir şekilde hazır olsunlar."

Karne hediyelerini alan öğrenciler ise tatile hediye alarak başladıklarını ve çok mutlu olduklarını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür ettiler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)