Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından iftar yemeği verildi.

Yemeğe Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdülkadir Karavil ve birçok işadamı katıldı.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Abdülkadir Karavil çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, organize sanayi bölgesi ayaklarının üzerinde duran sanayicilerin sorunlarını önemli ölçüde giderme gayret gösteren ve belirli bir aşamaya kadar gelen OSB'lerden biri halinde geldiğini söyledi.

Aksoy, "Son yıllarda denetim kurulu olarak diğer kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği içeresinde organize sanayi bölgemizin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için yoğun gayret gösterdik. Diyarbakır Türkiye'nin önemli bir şehri ve bu şehirde yatırım yapmak isteyen birçok yatırımcı var. Diyarbakır'ımızdaki organize sanayi bölgemizin yeni gelişme alanıyla ilgili çalışmalar başlattık. 2 bin dönümlük bir alanı yeniden organize sanayi bölgemize kazandırmaya ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İmarla ilgili büyükşehir belediyemizin çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Mera arazisi ile ilgili kısımları da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızla takip ediyoruz. Önümüzdeki dönemde OSB'mizi 2 bin daha büyütmek için mesafeler almış olacağız." dedi.

Diyarbakır'ın önemli bir şehir olduğunu ve tek bir OSB'nin yetmediğini belirten Aksoy, "Diyarbakır önemli bir şehir ve buraya tek bir OSB yetmezdi. Tekstil Organize Sanayi Bölgesi bilindiği üzere daha önce çalışmaları başlatılmış ve tüzel kişiliğin oluşturulduğu parselasyon çalışmaları tamamlanmak üzere önümüzdeki dönemde Diyarbakır'daki Tekstil Organize Sanayi Bölgemizde de yatırımcılarımıza arsa tahsis edilebilir bir konuma geçeceğiz. Cazibe merkezleri programına ise fazla müracaat edilen illerden birisi de Diyarbakır'dır." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz-İLKHA)