On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının ilk teravih namazı bu akşam kılınmaya başlandı. Diyarbakırlılar, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan`ın ilk teravihini kılmak için camii ve mescitlere akın ettiler.

Ulu Camiine gelen Diyarbakırlılar, ezan okunmasının ardından yatsı namazını kıldılar. Daha sonra teravih namazını cemaatle eda eden Diyarbakırlılar, namaz sonrası hep birlikte dua ederek, yarınki Ramazan orucu için niyet getirdiler.

Diyarbakır Ulu Camiinde yılın ilk teravih namazını kılan vatandaşlar, Ramazan ayının vahdete vesile olmasını dilediler.

İslam coğrafyasındaki parçalanmışlıkların bitmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyleyen Enes Kurt, “İlk teravih namazını 5'inci Harem-i Şerif olan Ulu Camide bu atmosferde kılmak bizim için ayrıca bir şereftir. İslam coğrafyasındaki bölünmüşlükleri göz önüne alıp küçük parçadan bütüne doğru adımlar atmak gerekiyor. Ramazan'ı bunun için bir vesile olsun.” dedi.

Ailece teravih namazına iştirak eden Kadir Turan ise çocukların camiye gelmesi, camide eğlenmesi gerektiğini belirtti. Turan, Diyarbakır'ın kadim bir kent olduğunu sözlerine ekledi. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz-İLKHA)