Sabır denince akla ilk gelecek konu hazreti Eyyüb (as)’dır. Hazreti Eyyüb karşılaştığı sıkıntılardan şikayet etmemiş ve yine de Allaha şükretmiştir. Bu yüzden ona sabır kahramanı denilmektedir.
Hepimiz de biliyoruz ki Hz. Eyyüb çok zengindi, birsürü çocukları, bahçeleri vardı ve ansızın hastalığa yakalandı, malını ve çocuklarını kaybetti. Ama o haliyle şükredip sabrediyordu. Hastalığına rağmen ibadetlerinin hiçbirini aksatmıyordu. Rivayetlere göre çok çok uzun yıllar hastalıklı olarak yaşamıştır. Eyyüb Aleyhisselam hastalığa yakalandığı zaman Allaha hastalığının gitmesi için dua etmemiş, hanımı niçin dua etmiyorsun diye sorduğunda o da “yetmiş yıl bolluk içinde yaşadık bari yetmiş yıl da bu halde yaşayalım “diyordu. Ne zaman ki Hazreti Eyyüb Aleyhisselam ibadetlerini yapamaz duruma geldi, o zaman dua edip “ya Rabb bana zarar dokundu, bu durum kulluğuma ve zikrime engel oluyor” dedi. Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki, her halimizde Allaha şükretmeliyiz ve her şeye karşı sabır göstermeliyiz. Konuyu şu hadisle bitiriyorum “sabır imanın yarısıdır” Selam ve dua ile.
Esmanur Tekdemir / Diyarbakır (Çermik) - Yaş: 13
Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.
Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.