Afrika Birliği'nin kuruluş yıl dönümü olarak kutlanan 25 Mayıs Afrika Günü dolayısıyla Gazi Üniversitesinde toplantı düzenlendi.

Afrika Birliği Dönem Başkanı Gine Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin eşi Hadja Djene Kaba Conde'nin konuk olarak katıldığı programda, Afrika ülkeleri büyükelçileri ile eşleri hazır bulundu.

Burada katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, katılımcıların Afrika Günü'nü kutladı. Erdoğan, Türkiye'nin Afrika'ya yaklaşımının hep dostluk üzerine olduğunu belirtti.

Ankara'da Dışişleri Bakanlığının koordinasyonuyla kurdukları Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'nin Afrikalı kadınların güçlenmesine destek olduğunu ifade eden Erdoğan, Afrika Evi'nin kültürel ilişkiler bakımından güçlü bir potansiyeli olduğunu ve bunun etkin şekilde kullanılmasını arzuladıklarını dile getirdi.

Program sonunda Gazi Üniversitesi Akdeniz Havzası ve Afrika Medeniyetleri Araştırma Merkezi GAKAF tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, TİKA, THY, Kızılay, Diyanet Vakfı ve TRT'ye yılın kurumları ödülleri verildi.

Programda, Afrika ülkelerine özgü yemek stantlarının yer aldığı gastronomi etkinliği de gerçekleştirildi. Program öncesinde Emine Erdoğan, davetlilerle birlikte Hamamönü'nde bulunan Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'ni ziyaret ederek, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. (İLKHA)