GAZİANTEP- Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) tarafından, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi`nin katkılarıyla hazırlanan `Batıya Doğru Akan Nehir` medeniyet belgeseli, dünya kamuoyunun dikkatini uygarlığın gerçek doğum yeri olan Mezopotamya`ya çekiyor.
 
Verimli Mezopotamya ve Anadolu topraklarında başlayan insanlığın uzun medeniyet yolculuğu yaklaşık on iki bin yıl öncesine uzanıyor. "Batıya Doğru Akan Nehir" medeniyet belgeseli, bu uzun yolculuğu ilk kez dengeli ve objektif bir bakış açısıyla anlatıyor.
 
Dünya kamuoyunun dikkatini uygarlığın gerçek doğum yerine, yani Orta Doğu`daki iki nehrin arasına, Mezopotamya`ya çevirmeyi amaçlayan "Batıya Doğru Akan Nehir" Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) tarafından, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi`nin katkılarıyla hazırlandı.
 
Çekimlerine iki yıl önce başlanan "Batıya Doğru Akan Nehir" belgeseli için 16 ülkede çekim yapıldı, 200 civarında bilim ve düşünce insanından görüşler alındı ve en gelişmiş bilgisayar grafikleri bir araya getirilerek eski çağların şehirleri ve eserleri dramalar ile tekrar canlandırıldı. Her biri 45 dakikalık 20 bölümden oluşan belgeselin uzun ve kısa olmak üzere iki versiyonu bulunuyor.
 
Uluslararası fikir önderleri tarafından `medeniyet üzerine çekilmiş en kapsamlı belgesel` olarak nitelendirilen proje, 11 Eylül saldırılarından sonra dünyaya yayılan Doğu ve İslam düşmanlığına karşı, insanlığı daha dengeli bir bakış açısıyla buluşturmak için hayata geçirildi. "Batıya Doğru Akan Nehir" bir barış belgeli olmayı amaçlıyor.
 
Batıya Doğru Akan Nehir belgeselinin fotoğraflarından oluşan sergiyle birlikte, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesinde 28 Şubat saat 17.00 tarihinde, Prof. Dr. Bekir Karlığa "Batıya Doğru Akan Nehir" konulu bir seminer gerçekleştirecektir.
 
Ökkeş Korkmaz - İLKHA