Gaziantep Valiliği, 'Fırat Kalkanı Harekatı' ile IŞİD`den temizlenen Suriye'nin Cerablus ilçesine komşu Karkamış sınır hattındaki alanı, 15 gün süreyle yeniden 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan ettiğini açıkladı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, vatandaşın can ve mal güvenliğini olası tehdit, tehlikelerden bertaraf etmek üzere sınır özel güvenlik bölgesi uygulamasının süresinin uzatıldığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, “Beşkılıç-Türkyurdu arasında kalan hududun geri bölgesinde, 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 17.00'de başlayıp, 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 17.00'de bitecek şekilde 15 gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir.” denildi.

Açıklamada, ayrıca özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolünün, gerektiğinde yasaklanması ve güvenlik tedbirlerinin alınmasının İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılacağı kaydedildi. (İLKHA)