Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kırmızı et üretim istatistikleri birinci çeyreğini (Ocak-Mart 2017) açıkladı. Buna göre, toplam kırmızı et üretimi birinci çeyrek döneminde 232 bin 404 ton olarak tahmin edildi.
Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 14,1, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 113 bin 276 ton olarak gerçekleşti.
Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 16,6 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,03 oranında arttı.
Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 20,6 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında azaldı. (İLKHA)