Sur ilçesinde PKK`lilerin çukur kazıp barikat kurmasının ardından meydana gelen çatışmaların mağduru kadınlar, Halk Eğitim Merkezinde farklı dallarda gördükleri eğitimde bir yıl içerisinde ürettikleri el sanatları ürünlerini sergiledi.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Sümer Parkta sergilenen ürünlerin arasında çeşitli el işi elbise, çanta, tablo ve hediyelik eşyalar bulunuyor.

Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Sur Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülsever, halk eğitim merkezi olarak Sur'daki vatandaşlara yönelik ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sur'da son yıllarda sıkıntılı bir süreç yaşandığını dile getiren Gülsever, “Terör olayları ile birlikte Sur`da büyük bir göç yaşandı. Sur`da Halk Eğitim Merkezinin çalışmaları daraldı. Ancak Halk Eğitim Merkezi olarak bizlerin Sur`daki vatandaşlarımıza dönük ciddi çalışmaların olabileceğini kendilerine dönük dezavantajlı konumlarını daha avantajlı hale getireceğimize inancımız vardı ve bu alanda ciddi bir çalışma sarf ettik. Özellikle terör olaylarından mağdur olmuş kadınlarımıza dönük, dar sokaklarımızda çok kıt imkânlarla kurslar açtık. El sanatları giyim ve çeşitli spor alanlarında vatandaşlarımızın sosyal hayata katılması noktasında bir katkı olsun istedik. El becerilerinin gelişmesi, meslek edinme, topluma tekrar kazandırabilme açısından ciddi kurslar açtık. Takriben 10 bin kursiyere değişik kurslarla ulaştık. Bu da Sur için çok ciddi rakam. Bu manada üzerimize düşeni yaptık." dedi. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz- İLKHA)