Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri arasında Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma yarışması düzenledi. Üniversite kongre merkezinde düzenlenen yarışmaya İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akay, Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, Kayapınar İlçe Müftüsü Sırrı Şık, öğretim görevliler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yarışmada açılış konuşmasını Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akay yaptı.

Kur`an-ı Kerim`i güzel okumanın önemini ayet ve hadislerle anlatan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akay, Kur`an`ın ayetleri üzerinde tefekkür etmek gerektiğini belirtti.

Akay, “Kur`an-ı Allah`ın kelamı olduğu bilinciyle anlama niyetiyle okumalı. Onu okurken dilimiz kalbimiz ve aklımız işbirliği halinde olmalı. Dilimizin okuduğu mesaj gönlümüzde yankılanmalı ve aklımızı yoğurarak düşünce ve davranışlarımıza yansıtmalıyız” dedi.

Akay`ın konuşmasının ardından yarışacak olan öğrencilerin hatalarını jüri üyeleri seçildi. Jüri üyeleri gözetiminde yapılan yarışmada yarışan 10 öğrenci Kur`an-ı güzel okumak için performanslarını sergilediler. Yarışma sonunda Muhammed Aslan birinci, Ömer Kartal ikinci, Bawer Şimşek ise üçüncü oldu.

Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi. (M. Hüseyin Temel / Erkan Karadağ – İLKHA)