ŞIRNAK - Güçlükonak ilçesinde faili meçhuller için yapılan kazılarda çıkan kemiklerde kurşun izlerinin olduğunu belirten faili meçhullere kurban giden vatandaşların yakınları adli tıp sonuçlarını beklediklerini ifade ettiler.

Güçlükonak`ta faili meçhul cinayete kurban giden Ahmet Güler`in yeğeni Abdullah Güler, "Dün kazılar yapıldı. İki kişiye ait kafatası ve cesede ait hemen hemen bütün kemikler çıktı. Kemiklerde mermi izleri vardı. Çıkartılan kemikler adli tıpa gönderildi ve adli tıp sonucunu bekliyoruz" dedi.

Şırnak`ın Güçlükonak ilçesi Özbaşağaoğlu köyü ile Yağızoymak Jandarma Taburu arasındaki boş arazide daha önce yapılan kazılarda, elbiseleriyle gömülmüş 3 kişinin kemikleri bulundu. 1994 yılında `PKK`ya yardım ettikleri` iddiasıyla askerlerin Özbaşağaoğlu köyünden götürdüğü 5 kişiden o günden sonra bir daha haber alınamamıştı. Diyarbakır Başsavcılığı`nın bu kapsamda yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Küpeli Dağı, Gabar Dağı ve Yağızoymak Jandarma Tabur Komutanlığı arasındaki arazide kazı başlatıldı. Daha önce ulaşılan cesetlerin Sait Şen, Beşir Başkök ve Abdullah Güler olduğu anlaşıldı. Kayıp Ömer çetin ve Ahmet Güler`in cesetlerinin bulunması için dün kazı yapıldı. Yapılan kazıda 2 kişiye ait kafatası ve çok sayıda kemikler çıkartıldı. Kazı çalışmasında çıkartılan kemikler Adli Tıp Kurumu`na gönderildi. Dün yapılan kazı çalışmasında çıkartılan 2 cesedin Ömer Çetin ve Ahmet Güler`e ait olduğu öne sürüldü.

Ahmet Güler`in Yeğeni Abdullah Güler, "1993 yılında amcamı orada öldürmüşlerdi. Dün bizde oraya gittik. Savcı ile beraber gittik cesetlerimizi çıkarttık ve getirip savcılığa teslim ettik. İki cesedi de çıkarttık. Kazılarda Ahmet Güler`in cesedi çıktı, o öz amcamdır. Ayrıca mezarda mermi de çıktı. Kemiklerin arasında mermide çıktı. Dün gittik cesetleri çıkarttık. İki cesede ait tüm kemikleri çıkarttık. Çok iyi bir gelişme var. Bu faili meçhul olarak giden insanların ortaya çıkarılması çok güzel bir gelişmedir. İnsanlarımızın ortaya çıkartmasını istiyoruz. Her kim bizim insanlarımızı öldürmüşlerse ortaya çıksınlar ve yargı önüne çıksınlar cezalarını bulsunlar."diye konuştu.

Faili meçhullere kurban giden Ömer Çetin`in Ağabeyi Ahmet Çetin, "Şuanda süreç çok güzel olmuş ve artık her şey ortaya çıkıyor. Şuandaki devlet yetkilileri bize güzel günleri gösterdiler. Eskiden ne yapmışlarsa hepsini ortaya çıkartıyorlar. Eski devlet yetkililer eskiden ne yapmışlar şimdiki devlet yetkililer ne yapıyorlar. Ben bunu çok farklı görüyorum. Şimdiki devlet yetkilileri inşallah adaleti uygulayacaklar. Bu faili meçhulleri yapanları bulacaklar ve bunları engelleyecekler. Artık kimseyi öldüremeyecekler. Artık kimsenin ölmesini istemiyoruz. Dün cesetlere ait kemikleri çıkarttık. Kemiklerde mermi izleri çok vardı. İki cesette de o kadar mermi izleri vardı ki uzmanlar dediler biz diyemiyoruz şu kadar mermi izi var. Ancak adli tıp bunu beli edebilir."şeklinde konuştu.
 
 
Abit Dündar-İLKHA