ADANA- Sabancı Merkez Cami önünde seyyar tezgâhında simit ve şalgam satarken yer tartışması sonrası başka bir simitçi tarafından darp edilerek ağır yaralanan Abdullah Uçar (55) isimli yaşlı adam, hakkında çıkartılan `zorla mahkemeye getirilme` kararı üzerine ailesi tarafından adliyeye götürüldü.
 
Babası Abdullah Uçar`ın bu darp olayının ardından defalarca beyin ameliyatı geçirdiğini ve şu anda akli fonksiyonlarını kaybedip konuşamayacak durumda olduğunu belirten Mustafa Uçar, "Babam henüz yeni yoğun bakımdan çıktı. Kendisi 6 aydır yatağa mahkûm yaşıyor, yatmaktan dolayı belinde çok büyük yaralar oluştu ve hala hayati tehlikesi ise devam ediyor. Ayrıca yaralarından dolayı sürekli vakum cihazına bağlı bulunuyor. "dedi.
 
Babasını ağır yaralayan şahsı ilk duruşmada serbest bırakan mahkeme heyetinin ifade almak için babasına `zorla mahkemeye getirilme` kararı çıkartmasının skandal bir uygulama olduğunu belirten Uçar, babalarına saldıran şahsın tekrar tutuklanmasını istedi.
 
Dava`nın Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesini talep edeceklerini belirten Uçar, "Söz konusu saldırının basit suç olarak değerlendirildiğinden Asliye Ceza Mahkemesinde görülüyor. Biz bu duruşmanın Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesini istiyoruz. Saldırgana gereken cezanın verilmesini istiyoruz."dedi.
 
 
 
Ayhan Kaya-İLKHA