BİNGÖL - Bugün açıklanan büyükelçiler kararnamesine göre, Bingöllü ilk valilerden olan ve Bingöllü ilk müsteşar unvanı sahibi olan Tanılır, Bingöllü ilk büyükelçi olma unvanını da elde etmiş oldu.
 
2004-2007 tarihleri arasında Van Valiliği, 2007 - 2011 tarihleri arasında Kahramanmaraş Valiliği yapan Tanılır 2011 yılında Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevini yürütmüştü. Bir süre Merkez Valiliği görevini yürüten Tanılır, son yayımlanan kararname ile birlikte Potgorica-Karadağ`a büyükelçi olarak atandı. Tanılır`ın büyükelçi olarak atanması Bingöl`lü hemşerilerince sevinçle karşılandı.
 
Kararnamedeki diğer atamalar ise şöyle: Selim Kuneralp (Dünya Ticaret Örgütü Daimi Temsilciliği`ne), Ebru Barutçu Gökdenizler (Lizbon-Portekiz), Çağatay Erciyes (ICAO Daimi Temsilciliği`ne), Damla Yeşilsay (Wellington-Yeni Zelanda), Serra Kaleli (Ljubliyana-Slovenya), Reha Keskintepe (Canberra-Avustralya), Akın Algan (Vilnius-Litvanya), Ömer Gücük (Tunus), Kaan Esener (Pretoria-Güney Afrika), Ümit Yalçın (Kuveyt), Sedat Önel (Amman-Ürdün), Ahmet Acet (Mexico City-Meksika), Hasan Servet Öktem (Havana-Küba), Uğur Arıner (Rabat-Fas), Zeynep Algan (Dakar-Senegal), Ömer Burhan Tüzel (Astana-Kazakistan), İsmail Alper Coşkun (Bakü-Azerbaycan), Kerem Kıratlı (Muskat-Oman), Hüseyin Avni Aksoy (Nairobi-Kenya), Mustafa Sarnıç (Ulan Batur-Moğolistan), Bekir Uysal (Kinşasa-Demokratik Kongo Cumhuriyeti)
(Ahmet Cana -İLKHA)