Diyarbakır`ın Kayapınar ilçesinde İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra Der) ile Memur-Sen TOKİ Yarım Elma Çocuk Evi organizasyonuyla çocukların kişisel gelişimi ve Rabbini daha iyi tanıması amacıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Gülistan Yıldız`ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Resulullah`ın ümmeti olarak O`nun miladi olarak dünyaya gelişini kutladıklarını dile getiren Yıldız, “Sevincimizi, memnuniyetimizi onu her yıl anarak uğruna bağlılığımızı elimizden gelen en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Biz sevgimizi, aşkımızı, bağlılığımızı ve ona olan imanımızı bu şekilde dile getiriyoruz ve yansıtıyoruz. Allah daha iyi bir şekilde onun adına yakışır programlar yapmayı nasip etsin. Çocuğun ana-baba üzerindeki hakkı, ona iyi bir eğitim ve iyi bir isim vermektir. Çocuğuna iyi bir ahlaktan ve eğitimden daha iyi bir miras bırakamazsınız.” dedi.

Etkinlikte minik kız ve erkek çocukları tarafından seslendirilen ilahiler, temsili olarak cemaatle namaz kılmaları katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Program 5 yaşındaki Hanne Uruç`un duası ile kapanırken etkinlik dağılışında minik çocuklar tarafından katılımcılara hadis-i şeriflerin yazılı olduğu kağıtçıklar dağıtıldı. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)