VAN - Van Selahaddini Eyyubi Lisesi konferans salonunda yapılan eğitimde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, telekonferans sistemiyle açılış konuşması yaptı. Alanında uzman eğitimciler tarafından telekonferans ile öğretmenlere, öğretmen yetiştirme sistemi ve mesleki gelişimler hakkında bilgi verildi. Seminerlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nde görevli eğitimciler, yeni atanan öğretmenlere bir hafta boyunca yüz yüze eğitim, mesleki alanda ve bölgeyle ilgili çeşitli bilgiler verdi.
 
Seminerlerle ilgili bilgi veren Sayılır, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirtti. Sayılır, "İlimize atanan öğretmenlerimizden, vatani görevlerini yerine getiren 71 aday öğretmenimiz dışındaki, 944 aday öğretmenimiz görevlerine başladı. Bu öğretmenlerimize uyum semineri verildi. Bu seminerler süresince öğretmenlerimiz çevreye uyum sağladı."dedi.
 
Başka illerden Van`a atanan aday öğretmenlerden Serap Ramazanoğlu,"Çankırılıyım, Van`ı araştırdım ve güzel bir şehir olduğunu öğrendim. 25 tercihim arasına Van`ı yazarak buraya atandım. Buraya gelirken sıkıntıların olabileceğini bile bile geldim. Şimdiye kadar bir problem yaşamadım ve mutluyum. "ifadelerini kullandı.
 
Halil Aydemir ise, "Van dışında birçok tercihe atanma durumum vardı. Buna rağmen Van`ı isteyerek tercih ettim. Deprem geçirmiş bir yerde sorunlar olacağını biliyordum fakat sorunlar aşılmak için vardır ve sorunları aşacağız. Öğrencilerimizin bir kısmı nakil ile gitmiş. Ama biz her yerde öğretmeniz, kendimizi yetiştirerek, insan yetiştireceğiz. Biz Van`a hizmet etmeye geldik." Dedi.
 
Van`a atanan Vanlı öğretmenlerden Sema Koçaslan," Van depreminde vefat eden herkese Allah(cc)tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. 25 tercih hakkım vardı bu tercih haklarımın hepsine Van`ı yazdım. Van`a atandığım için de çok mutluyum." Şeklinde konuştu.
 
Hizmet içi eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, "Milli Eğitim Bakanlığımızın okul ve kurumlarında görev yapan yönetici, öğretmen ve diğer personeline görevi başında yetiştirilmesi amacıyla adaylık eğitimi, kurs, seminer ve diğer faaliyetler yapılmaktadır. Bu faaliyetler çalışanlarımızın durumları, talepleri göz önünde bulundurularak seçmeye özen gösteriliyor. Çalışanlarımızın daha iyi yetişmesi için merkezi ve mahalli seminerlerimiz devam edecektir." dedi.
 
İl merkezi ile 11 ilçede 7 gün süren uyum seminerleri sona erdi.
(Mahmut Aytekin-İLKHA)