VAN- Depremlerden sonra mecburen çadırlarda kalan depremzedeler çıkan çadır yangınları nedeniyle çadırlarda da kalmaktan korkmaya başladılar.
 
İstasyon Mahallesinde Gülçimen Sokak No:7`de oturan Hasan Toprak adlı vatandaşın kendi imkanlarıyla kurduğu çadırda yangın çıktı.
 
Dün akşam saat 23.30`te elektrik kontağı sebebiyle Hasan Toprak`a ait çadırda yangın çıktı. Bir anda büyüyen alevlerden 5 kişi son anda kurtulmayı başarırken Hasan Toprak`ın oğlu Selahattin Toprak ayağından hafifi şekilde yaralandı.
 
Kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalışan ailenin yardımına kısa sürede yetişen itfaiye yolun kapalı olmasından dolayı yangına müdahale etmekte sıkıntı yaşadı.
 
Olay yerine gelen polislerin ve itfaiyenin tutanak tuttuklarını söyleyen Selahattin Toprak, "Bize bu tutanakla AFAD`a başvurmamız halinde yardımcı olabileceklerini söylediler. Biz de elimizdeki bu tutanakla AFAD`a başvurduk. Ancak oradaki 9 numarada bulunan görevli bize sadece battaniye ve gıda yardımında bulunabileceklerini söyledi." dedi.
Her iki büyük depremi de evde yaşadıkları için eve girmeye korktuklarını, mecbur olmasalar kış ortasında bu soğukta çadırda kalmayacaklarını dile getiren Toprak, "Yetkililerin bize bir an evvel yardımcı olmalarını istiyoruz." İfadelerini kullandı.
 
Çıkan yangında can kaybının olmaması ise teselli verdi.
(Mahmut Aytekin-İLKHA)