DİKA ile Batman Belediyesi arasında 2016 Yılı GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları kapsamında, sürdürülebilir Kalkınmada Organik Tarım Modelinin Yaygınlaştırılması Projesi onaylandı.

Proje kapsamında 20 kadına destek sunulacak. Projeyi DİKA adına Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ Batman Belediye Başkanlığı adına ise Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sabahat Taşkın imzaladı.

Tarımsal ilaçların ve gübrelerin bilinçsizce kullanımının bitkisel üretimde artış sağlarken bir yandan da kalitesiz ve insan sağlığını tehdit edecek ürünlerin ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade eden Taşkın, "Projemizin genel amacı Batman Belediyesi olarak doğa ile uyumlu, kaynakları doğru kullanan, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen, tarımsal yaklaşımla TRC 3 bölgesinde organik tarım kültürünün oluşturulmasına katkı sağlamak ve oluşturulacak olan organik tarım bölgesi ile tarımsal potansiyeli harekete geçirmek suretiyle bölgedeki ekonomik durumu; verimliliğin artırılması, organik ürün çeşitlendirilmesi ve çiftçilerin organizasyon becerilerinin geliştirilmesini sağlamaktır." dedi.

Batman'da dezavantajlı kesimler arasında bulunan 20 kadının yer aldığı organik üretim ve pazarlama ağı modeliyle 20 bin metrekare alanın lisanslı sertifikasyon firmalarından danışmanlık hizmeti alınarak organik üretime uygun hale getirilmesini de amaçladıklarını belirten Taşkın, "Organik olarak üretilecek ürünlerin depolanacağı 50 metrekare soğuk hava deposu, 30 metrekare paketleme ve yeni fidelerin üretilebilmesi için 100 m2 alanda sera kurulması planlanmaktadır. Pazarlama, lobi ve tanıtım çalışmaları yapılarak Batman'da organik tarım uygulamalarının yapılmasına yönelik bir model oluşturması hedeflenmekteyiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)