Türk Eczacılar Birliği 11. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası`nın katkıları ile Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından, "Eczacılıkta Uzmanlık ve Klinik Eczacılık" konferansı düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Hastanesi Konferans Salonu`nda düzenlenen konferansa; Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Erdinç, “Günümüzde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşamaktayız. Kuşkusuz yaptığımız işte başarılı olmak, bu değişimlere ayak uydurmakla ve dünyaya entegre olmakla mümkün olmaktadır. Bu değişim süreci içeresinde eczacılık alanı da bu gelişmelerden etkilenmiş ve gereksinimlere cevap verecek şekilde yeni roller üstlenmiştir” dedi.

11. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ferhat Değer ise, “Klinik Eczacılık, hasta odaklı eczacılık anlamına gelmekle beraber artık hastanın eczanede raftan ilaç çıkar hastaya ver durumundan ziyade hastanın hastalıkla ilgili tüm gelişmelerini inceleme ve tedavinin devamında buna göre hazırla anlamına gelir” dedi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, bu etkinlik dolayısıyla organizasyonu yapan Eczacılık Fakültesi Yönetimini kutlayarak, seminerin yararlı olması dileklerini ifade etti. Bu tür konferansların hem öğrencilerin hem de araştırma görevlilerin yararına olduğunu dile getirdi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Sancar “Klinik eczacılık, hastalıkların önlenmesi, iyileştirilmesi ve sağlığın sürdürülmesi için eczacının ilaç tedavisini optimize ederek hasta bakımını sağladığı bir sağlık bilimidir.” dedi.

Konferans soru cevap bölümüyle son buldu.(İLKHA)