MARDİN - Mazıdağı eski Müftülük Binası karşısında düzenlenen programa ilçe ve çevre köylerden aralarında yaşlı, hasta, özürlü ve yatalak olanların da bulunduğu kalabalık bir kitle katıldı.

Sunuculuğunu "Banga Hak Jı Kelha Amed" dergisi yazarlarından Faruk Titiz`in yaptığı program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlahi ve ezgilerin okunmasından sonra Kürtçe Mevlid- i Şerif okundu
Rahmet Damlaları Çocuk İlahi Grubununu okuduğu ilahiler, şiirler ve hadisler programa ayrı bir renk kattı.

Programda toplanan kalabalığa hitap eden Araştırmacı Yazar Molla Mahmut Kılıç, konuşmasında, peygamber sevgisini önemine vurgu yaparak, insanlığın kurtuluş reçetesinin peygamber sevgisinde olduğunu söyledi.
Peygamberimiz (AS) hayatından ve örnek yaşantısından örnekler veren Kılıç`ın konuşması sık sık tekbir ve salavatlarla kesildi.

Molla Mahmut Hocanın konuşmasından sonra sahne alan küçük çocuklar tarafından oynanan "Peygamberimi Rüyamda Gördüm Anne" isimli skeç katılımcılara duygulu anlar yaşatırken tekrar sahne alan çocuk ilahi grubu vatandaşları coşturdu.

Programda küçük çocukların okuduğu şiirler den sonra lise ve ilköğretim öğrencileri arasında yapılan siyer yarışması sınavında dereceye giren öğrencilere ve her iki kategoride ilk ona girenlere ödülleri verildi.
Program Mahmut Kılıç Hocanın okuduğu dua ile son buldu.

Hamza Dağ- İLKHA