AĞRI - Peygamber Sevdalılar Platformunun Ağrı Şehir Stadyumunda saat 13.30 da düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Programına halk yoğun ilgi gösterdi. Stadyumun her iki tribününe sığmayan 30 bine yakın Peygamber Sevdalıları sahaya inmek zorunda kaldı.

Saat 13.30 da Kur`an-ı Kerim`in eşsiz tilaveti ile başlayan program Mevlid-i Şerifin okunması ile devam etti. Daha sonra selamlama konuşması yapmak için Mustazaf-Der Ağrı Şubesi başkanı Şaban Gökhan sahneye çıktı.

Sana Söz Veriyoruz Sana Ey Muhammed!

Gökhan, Resulullah`ı övmek ne haddimize. İmam Rabbaninin de dediği gibi, "onu övmekle onu yüceltmiş olmayız bilakis onu övmekle kelimelerimiz güzelleştirmiş" olacağız sözünü hatırlatarak işte bu gün buraya sözlerimizi ve hayatımızı güzelleştirmeye geldik diyerek Resulullah`ın üstün makamına işaret etti.

Gökhan, " Ey peygamber âşıkları, ey Muhammed Mustafa`ya gönül vermiş olanlar! bizler peygamber sevdalıları olarak sahabe gibi hayatımıza Hz. Peygamber ve onun sevgi ve muhabbetini hakim kılmadıkça mesud ve bahtiyar olmayacağımıza iman ettik. Bizler bu gün yeryüzün de 20. yüzyılın Peygamber Sevdalıları olarak, peygamber aşıkları olarak yine söz veriyoruz sana ey Muhammed!" diyerek Resulullah`a biat yenilediklerini belirtti.

Neye Mal Olursa Olsun Senin Sevdandan ve Davandan Vazgeçiremeyecekler

Gökhan "Evet, bizler geçmişte de bunu söylüyorduk, bu günde bunu söylüyoruz yarında bunu diyeceğiz. Bizler seni seviyoruz ya Muhammed! Neye mal olursa olsun senin sevdandan ve davandan vazgeçmeyeceğiz vazgeçiremeyecekler. Dün Van daydık, Doğubayazıt taydık bu gün Ağrıdayız, yarın Diyarbakır da olacağız. Bunun önüne geçemeyecekler" dedi

Elbette ki Bizi Kötüleyecekler
 

Biz peygamber sevdalılarını bizden sorun bizden tanıyın diyen Gökhan "münafıklardan, Allahın düşmanlarından, İslam düşmanlarından, peygamber düşmanlarından bizi sorarsanız elbette ki bizi kötüleyecekler" dedi.

Bizi Muhammed-i Bahara Eriştiren Allah`a Hamdolsun

Başkan Gökhan`dan sonra sahneye çıkan ilahi grubu birbirinden güzel parçaları seslendirdiler.
Sanatçılardan sonra günün anlam ve önemini belirtmek için Yazar Salih Demir mikrofonu aldı. Resulullah`a Salat ve Selam getirerek başladığı konuşmasında Demir;" Meydanları Peygamber Sevdalılarını dolduran ve bizlere Muhammed-i Baharı yaşatan Allah`a hamdolsun"

Gökhan, "Birçok engellemeler ile bu coşkuya karşı koymaya çalışıyorlar. Ama bu engeleme ve kısıtlamalara rağmen, meydanlar ve Stadyumlar Muhammed-i Aşkla dolup taşmaktadır. Hz. Muhammed`i küçük görenler, bugün görsünler dalga dalga bu sevdanın yayılışını. Gör ey Allah`ın Resulu senin sevdanın dalgasına kapılmış, candan, mal ve mevkiden vazgeçmiş kardeşlerini. Ey Muhammed`in kardeşleri, O`nun Sevdalıları, Hz. Resulullah`ı Hubeyb gibi idam sehpasında iken Resulullah`tan vazgeçmemektir. Eşi, Babası ve çocukları şehid olduğu halde o sahabiler gibi o sırada Resulullah nerede bana O`nu gösterin dediği gibi sevmek gerekiyor" dedi.


Daha sonra Rehber-Der Tiyatro Grubunun `Abdullah İbn-i Mesud`un Kur`an okuyuşu ve işkence sahnesi, Hz. Ömer`in Müslüman oluşu ve Kabeye Yürüyüş` sahnelerinin canlandırılması ile halk asrı saadet dönemini yaşadılar. Duygulu anların yaşandığı sahnelerin sonunda halk dayanamayıp tiyatrocular ile birlikte sahanın içinde tur attı.

Program tiyatro sahnelerinin canlandırılması ile son buldu.

Ömer Adıgüzel-İLKHA