ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen etkinlik Topçu Meydanında on binlerin katılımıyla gerçekleşti.

Programa konuşmacı olarak Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ve Çağrı FM programcısı Abdulvahap Kaplan katılırken ilahi sanatçısı olarak da Mustafa Altıntop ve Şanlıurfa İlahi Grubu katıldı.

Saat 13.30`da başlayan program Kur`anı Kerim tilavetiyle başladı.
Programda bir konuşma yapan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Solan ve meydanların peygamber sevdalılarına dar geldiğini belirterek, "Yeryüzünün her tarafına Muhammed (s.a.v) in sevdası yayılmıştır. Bu sevdanın önü alınamaz. İslam dini sadece cami içinde yaşanacak bir din değildir." dedi.

Göktaş Hocanın konuşmasından sonra sahneye çıkan Şanlıurfa Kardeşler İlahi Mevlit Grubunun okuduğu Kürtçe mevlidle oluşan manevi atmosfer peygamber sevdalılarını adeta mest etti.
Büyük bir coşku ve katılımla okunan mevlidin ardından sahneye çıkan sanatçı Mustafa Altıntop`un okuduğu ilahi ve ezgilerle Urfalılar coştu.

Mevlid programına konuşmacı olarak katılan Diyarbakır çağrı FM programcısı Abdülvahhap Kaplan Hoca da konuşmasında, bundan böyle nisan ayı denilince kutlu doğum akla gelir. Hz Muhammed`in (s.a.v) akla geldiğini söyledi

Kaplan, "Allah Teala bir keferenin eliyle peygamber sevdasını meydanlara taşıdı. Hatırlayın beş altı yıl önce Danimarka da yayınlanan ve peygamberimize hakaret eden bir karikatür yayınlandı. O zaman bugün olduğu gibi yüz binlerce peygamber sevdalısı meydanlara dökülmüştü. İşte o gün bugündür, peygamber sevdası meydanlara taştı. Meydanlar yetmiyor. Yeryüzünün her tarafına peygamber sevdası yayılıyor. Ve biz Müslümanlar rehber ve lider olarak sadece ve sadece kâinatın efendisi Hz Muhammed (s.a.v) den başkasını tanımıyoruz. ve tanımayacağız." İfadelerini kullandı.

Programda Kutlu doğum nedeniyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından başlatılan kampanyada okunan yüz milyonlarca salâvat, Yasin ve Hatim Peygamberimiz ali pak ruhuna teslim edildi.


Program 16.00`da Mehmet Göktaş hocanın okuduğu kapanış duası ile sona erdi.

Mehmet Demir-İLKHA