BATMAN - Batmanlılar Âlemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan serveri, Fahr-i Kâinat Hz. Muhammed Mustafa`nın (s.a.v) veladetinin 1440`ıncı yıl dönümünü Batman Mevlid Alanında büyük bir coşku ile kutlanmaya devam ediyor.

 

Yüz binlerce Peygamber aşığının katıldığı kutlu doğum programında, Çağrı FM programcısı Yunus Emiroğlu açılış konuşması yaptı. Konuşmasına Salât-u Selam ile başlayan Emiroğlu, "Hz. Peygamberi anmaya ve anlamaya yönelik pek çok etkinliğin yapıldığı günlerde olduğumuzu ve anılanın Hz. Peygamber(S.A.S.) olunca anmanın ve anlamanın da önemli olduğunu ancak esas olanın bu iki etkinliğin iç içe geçmesi olduğunu kaydetti. Emiroğlu "Bu bereketli günlerde salâvat getirmek anmanın sınırları içinde kalırken siyer okumak, siyer dinlemek anlama etkinliği içine girer." dedi.

Birkaç gün önce bir kişinin Peygamberimizi gördüğü rüyayı anlattı. Peygamberimizin, yapılan kutlu doğum ve Kur`ana sahip çıkma etkinliklerinden memnun olacağını ve programa katılanları melekler gelip isim isim yazıyorlar ifadesini kullandı. Tekbirler ve salâvatlarla meydandaki yüz binler coştu.

Emiroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Efendimiz kendisini tarif ederken, "Benimle benden önceki diğer Peygamberlerin misali, şu adamın misali gibidir: Adam mükemmel ve güzel bir ev yapmıştır, sadece köşelerinin birinde bir kerpiç yeri boş kalmıştır. Halk evi hayran hayran dolaşmaya başlar ve (o eksikliği görüp): "Bu eksik kerpiç konulmayacak mı?" der. İşte ben bu kerpicim, ben Peygamberlerin sonuncusuyum." ve "Benim durumum, ateş yakan şu adamın durumuna benzer. Ateş, etrafını aydınlatınca pervaneler ve şu ateşteki hayvanlar içine düşmeye başlarlar. Adam onları men etmeye çalışsa da onlar onu yener ve ateşe atılırlar. İşte benimle sizin durumunuz da böyledir. Ben ateşten korumak için sizin belinizden tutup: Ateşten beri gel! Ateşten beri gel! diyorum. Siz bana galebe çalarak onun içine atılıyorsunuz."

RİSALET GÖREVİNİ HAKKIYLA YAPMIŞTIR
Peygamber Efendimizin Veda Hutbesinde 124 bin Müslüman`a, sahabeye hitaben, tebliğ ettim mi? buyurduğunu belirterek, "Evet, işittik ve itaat ettik ya Rasulallah Şahit ol Yarab! Ondan 1400 küsur sene sonra dünyaya gelen ve kendisine ümmet olmayı en büyük şeref ve hayatının en büyük bahtiyarlığı bilen bizlerin şahadeti iki cihanın nuru gül yüzlü sevgili için bir değer ifade ederse, Allah şahit olsun ki risalet görevini hakkıyla yapmıştır." ifadelerini kullandı.

GERÇEK ŞUKİ BİR PEYGAMBER 2 TÜRLÜ YAŞAR
Emiroğlu, peygamberlerin fiziki varlığıyla ve misyonuyla yaşadığını ve öldürülmesinin de fiziki varlığını ortadan kaldırarak ve misyonunu ortadan kaldırarak olacağını ifade ederek, "Peygamber Efendimizin fiziken ölse de misyonuyla yaşıyorsa, misyonu yaşatılıyorsa o, gerçekten yaşıyor demektir. Onu Peygamber yapan bedeni değil, misyonu ilahi mesajıdır. Eğer ortadan kalkan ve kaldırılan Misyonu ise, işte Peygamber asıl o zaman ölmüştür, öldürülmüştür." dedi.

DÜNYA MUHAMMED`E(S.A.V) HASRET KALDI
Dünya tarihinde Hz. Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi Vesellem kadar sevilen başka bir zat olmadığını çünkü "
O`na Allah âşıktır... O`na Melekler âşıktır...
O`na yıldızlar, aylar, güneşler âşıktır...
O`na ağaçlar, çiçekler, kuşlar âşıktır...
Kâinatta her ne varsa O`na âşıktır..." dedi.

Adamın birinin Peygamber Efendimiz (s.a.v.)`e, Ya Rasulallah! Kıyamet ne zaman kopacak? Diye sordu. Efendimiz (s.a.v.): sen kıyamete ne hazırladın? Buyurduklarını Adamında: Hiçbir şeyim yoktur. Ancak şu var ki. Ben Allah (c.c.) ile onun Resulünü çok severim, dediğini ve Efendimiz (s.a.v.): sen sevdiğin kimselerle berabersin, buyurduğunu aktardı.

 

Peygamberimiz vefat ettiğinde ashabın hâli, hüznün son raddesinde de olduğunu ve bu hicran ve yanışa dayanamayan Abdullah bin Zeyd -radıyallâhü anh-, ellerini yüce dergâha mahzûn bir gönülle açarak: "İlâhî! Artık benim gözlerimi âmâ kıl! Ben her şeyden çok sevdiğim Peygamberimden sonra artık Dünyada bir şey görmeyeyim!.." diye iltica etti ve oracıkta gözleri âmâ olduğu olayı anlatarak, "İşte bu kadar sevilen bir zatın, Yüce Dostuna kavuşması kadar acı bir olay dünya tarihinde yoktur...O`nun dar-ı bekaya irtihalinden sonra, Medine-i Münevvere`de sanki güneş doğmaz olmuş, gündüzler gece olmuştur..." ifadelerini kullandı.

 

YAŞLI TEYZE PEYGAMBER SEVGİSİNİ İPE DİZDİ
Son zamanlarda yaptığı Kutlu Doğum Etkilikleri ile Hz. Muhammed`i (sav) gönüllere nakşeden Peygamber Sevdalıları Platformunun "Milyar Salâvat Kampanyası" katılan yaşlı teyzenin Peygamber sevgisini adeta ipe dizdiği olayı anlatan Emiroğlu, bu teyze gibi bizde kördüğüm gibi seni seviyoruz. Bu can bu ten oldukça seni seviyoruz" dedi.

Veysi Demir, Muhyeddin Beyca-İLKHA