Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yeni Kültür Merkezi'nde "11. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenme Programı" tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, oda temsilcileri ve yatırımcılar katıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas'ın açılış ve selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Batman Milletvekili Hamidi, her şeyin başında huzurun geldiğini söyledi.

Huzurun olduğu yerde bereketin, gelişmenin ve güzelliklerin olduğunu belirten Hamidi, "Her şey huzurla gelir. Huzurun olmadığı yerde de bütün bunların hiçbir kıymeti olmaz. İnşallah önümüzdeki süreçlerde huzurumuz tam temin edilir. Çünkü hepimiz kardeşiz, biriz, beraberiz. Bu topraklarda yaşıyoruz. Bu ülke hepimizindir. Bu gemi batarsa hepimiz bundan zarar görürüz." dedi.

"Türkiye tarım alanında Avrupa'da birinci sıradadır"

Daha sonra söz alan Vali Deniz, kırsal kalkınma yatırımlarıyla ilgili bilgiler vererek, şunları söyledi: "Tarım, insanoğlunun yerleşik yaşama geçmesiyle beraber hep gündemde olmuş. Tarım stratejik bir üründür. Yıllar, yüzyıllar geçmiş ama hiçbir zaman önemini kaybetmemiş, kaybetmeyecektir. Ülkemizde son 15 yıldır tarıma ciddi destek var. Şu anda Rabbime şükürler olsun, Avrupa'da Türkiye birinci sıradadır. 61 milyar dolar katma değeriyle tarımda birinci, dünyada 6'ncı sıradadır. Bunlar güzel şeyler, küçümsenecek şeyler değil."

Tarıma yönelik desteklerin artarak devam edeceğini ifade eden Deniz, "Sadece Batman ilimizde son 13-14 yıldaki destek 536 milyon TL olmuş. Tarıma destek hep devam edecek. Devam edecek ki üretim, kalkınma, değişim, gelişim olsun. Bugün de 39 projemiz geçti. 27 milyon TL'nin yüzde 50'si hibedir. Bu 54 milyonluk bir yatırım demek. Bu, insanımızın huzuru gördüğünü gösteriyor. Demek ki insanımız Batman'da geleceğe daha fazla ümitle bakıyor. Bizim de istediğimiz bu zaten." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kiyas, projelerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Programdan sonra Deniz ve beraberindekiler, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından açılan tarım ve insan konulu fotoğraf sergisini gezdiler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)