Peygamber Sevdalılar Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından Merkez Karaköprü ilçesinin Büyük Salkım Mahallesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Celal Kılıç`ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Büyük Salkım Camiinde yapıldı. Daha sonra etkinlik, cami İmamı Mustafa Akyavuz`un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından program Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubundan Bülent Alkanat, Mehmet Tabak ile İlyas Çelik`in okuduğu mevlidi-i şerif ile devam etti.

Programda Hz Muhammed'in hayatından kesitler sunan Emin Baytar, Hz Muhammed`in adaleti hakkında konuştu.

Ahzab Suresinin 21`inci ayetini hatırlatan Baytar, yüce Allah`ın Hz. Peygamberi insanlığa güzel bir örnek olarak gönderdiğini belirterek ona uymanın gerekliliğine değindi.

Asr-ı Saadet devrinin ardından gelen Raşid Halifeler devrinin sona ermesiyle İslam toplumlarında meydana gelen tüm hastalıkların, yaşanan bela ve musibetlerin asıl sebebinin Allah`ın Resulünün örnekliğinin unutulması olduğunu belirten Baytar, “Bugün ailemiz içinde eğer kardeş kardeşten rahatsız ise, anne-babalar evlatlarından razı değilse, evlatlar anne ve babalarını beğenmiyorlarsa, komşu komşuda razı olmuyorsa ve toplumumuzda düşmanlık varsa bunun sebebi Resululllahın ahlakından uzaklaşmamızdır.” dedi.

Asr-ı Saadet döneminde hırsızlık yapan zengin ve itibarlı bir kadının akrabaları tarafından kayırılmak istenmesi karşısında Hz Muhammed`in tavrını anlatan Baytar, şöyle devam etti:

“Bir gün çok zengin ve itibarlı bir kadın hırsızlık yapar. Bunun üzerine o kadının mensubu olduğu kabilenin ileri gelenleri Resulullah`a gelip o kadın için bir af yolunu talep ederler. Bunun için de Usame Bin Zeyd`i aracı olarak Resulullah`a gönderirler. Usame Resulullah`a giderek Beni Mahzun kabilesinin af talebini iletir. Bunu duyan Resulullah, o toplumun önüne çıkarak onlara ‘Ey benim kavmim! Sizden önceki kavimler, bir suç işleyen kişi eğer fakir olursa cezalandırır, yok eğer zengin ise onu cezalandırmazlardı. Bu yüzden Allah o kavimleri helak etti. Vallahi eğer bu suçu kızım Fatıma bile işlemiş olsaydı yine cezasını uygulardım` diyerek adaletin önemini ortaya koymuştur.”

Etkinlik son olarak Ömer Soyaslan Hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (Osman Gülebak- Hüseyin Yetmiş- İLKHA)